Jacob og Theo Vidkjær har lavet en rap-sang om corona. Privatfoto

Jacob og Theo Vidkjær har lavet en rap-sang om corona. Privatfoto

Se videoen:

Far og søn laver super sej corona-sang og musikvideo

De små hoveder er længe blevet undervist derhjemme, og hos familien Vidkjær fra Hinnerup har det betydet, at faget musik har været på skemaet. Det er der kommet en sej sang ud af

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Hjemmeundervisning er vist et ord, som har printet sig fast i rigtig mange danskeres hoveder i denne tid. Således også hos familien Vidkjær i Hinnerup. Her valgte far Jacob og Theo på 8 år forleden at gå all in på læring, kvalitetstid og sjov, og det er der kommet en rigtig sej sang og musikvideo ud af. Alt sammen skrevet, filmet og redigeret på blot fem timer.

"Tanken var egentlig bare, at der skulle være noget afveksling, og nu går jeg jo selv og roder med lidt musik, så jeg har et lydstudie derhjemme. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt og en god måde for ham at bearbejde alt det, der sker i denne tid. Musik er en god ventil. Og så har det været mega fedt at give ham lidt af min interesse. Musik betyder generelt meget for alle fire i familien," fortæller Jacob Vidkjær og fortsætter:

"Theo har været med hele vejen og har bestemt, hvad der skulle siges. Og jeg synes, at han klarede det rigtig godt. Der er meget læring i at lave en sang - eksempelvis rimstruktur og at få sagt noget komplekst på en simpel måde."

Artiklen fortsætter nedenunder.

"Føler mig lidt kendt"

Theo går normalt i 1. klasse, når den da ikke lige står på undervisning af mor og far.

Som han synger i sangen, savner han sine kammerater, men han keder sig ikke derhjemme:

"Altså min mor er jo også lærer i forvejen, så hun har styr på tingene," siger han.

Hvordan har det så været at lave din egen sang og video?

"Det var fedt. Jeg kan godt lide at synge, og det var sjovt at lave musikvideoen. Vi prøvede os bare lidt frem, og så gik det godt, synes jeg," siger Theo Vidkjær.

Hvad tænker du om, at din far har lagt videoen på Facebook?

"Det er sjovt. Jeg føler mig lidt kendt."

Publiceret 08 April 2020 06:17

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus