Niels Peter Bækhøj-Poulsen på den plads, hvor han slapper mest af. Privatfoto

Niels Peter Bækhøj-Poulsen på den plads, hvor han slapper mest af. Privatfoto

Bag pc'en:

Boghandler er vild med gaming

38-årige Niels Peter fra Hammel har drømt om og spillet computerspil siden barndommen.

Af
Michael Wulff

HAMMEL I det daglige er han er han bag disken i Hammel Boghandel, men i fritiden går en stor del af 38-årige Niels Peter Bækhøj-Poulsens tid med at spille computer og holde sammen på sit ni-mand store team Falkor EC.

"Og vi kan trods coronavirus-faren stadig spille – nu er det bare online hver for sig.”

Niels Peter var den mindste i en børneflok på fem. Hans ældste bror er 11 år ældre, så storebrødrene var teenagere og godt i gang med den verden af computere, som åbnede sig i barndommen omkring året 1990.

"Jeg forsøgte allerede dengang at få lov til at bruge hans Commodore 64 så meget som muligt. Og det var ikke meget, husker jeg. Måske én time hver anden uge, hvis jeg var heldig.”

Monsteret bibbede

Da Niels Peter selv blev teenager, fik han tre jobs: Avisbud, opvasker og ungarbejder hos købmanden.

"Jeg fik sparet op til et monster af en computer. Den kostede 17.500 kroner og larmede og bibbede, når den skulle på internettet. Men jeg elskede at spille, især de spil med en god historie i. Så blev det som at læse en god bog og føle sig som en del af fortællingen.”

Computerspillene har været lidt til og fra gennem Niels Peters liv. Men da han i 2019 stod i sin boghandel i Hammel og fandt ud af, at flere af de ansatte også var gamere, som alle spillede Fortnite, tog han initiativ til at starte et hold, Books Gamers.

"Men vi fik flere med udenfor boghandelen, så nu hedder vi Falkor EC. Falkor, fordi det er dragen med den uendelige historie fra en af mine yndlingshistorier.”

Nu spiller de ni spillere med i Yousee Esportsligaen.

"Vi har lige nu 4 hold i ligaen, hvor hvert hold består af 2 spillere, med mig som reserve."

De tre LAN turneringer, vi havde planlagt i marts er alle blevet aflyst, så det bliver nok kun 3 turneringer i efteråret. Så vi har et mål om en top 2. placering i efteråret." Hjemmesiden er: www.falkorec.com.

Falkor EC består af:

Niels Peter Bækhøj-Poulsen

Theodor Bækhøj-Poulsen (Niels Peters søn, yngste spiller)

Tai Glasdam

Sonni Skriver

Nicklas Kearsley

Jonathan Glerup

Sebastian

Lucas

Bertram

Publiceret 12 April 2020 11:00