Cykelbanerne skal løbe fra Springforbi/Gl. Randersvej langs Randersvej til Frijsendalvej. Foto: CSJ

Cykelbanerne skal løbe fra Springforbi/Gl. Randersvej langs Randersvej til Frijsendalvej. Foto: CSJ

Nye cykelbaner vil forbinde Hammel og Laurbjerg

Vejbredden skal udvides på 1,7 km af Randersvej til ære for cyklisterne

Af
Christina S. Johansen

Hammel Langs Randersvej skal der laves 1,7 kilometer såkaldte cykelbaner fra Frijsendalvej til Springforbi/Gl. Randersvej. Det er i hvert fald det, som Teknik og Miljøudvalget nu indstiller til byrådet.

Såkaldte cykelbaner er en udvidelse af vejbredden, så der skabes plads til cyklisterne langs med vejen.

Selvom cykelbanerne etableres langs den eksisterende vej, kan det blive nødvendigt at købe noget areal, ligesom Teknik og Miljøudvalget foreslår at ekspropriere den mindre del af strækningen, som løber igennem skoven fra Randersvej til Gl. Randersvej, da det ligger på privat ejendom.

Der er i budgettet for 2020-23 afsat 3,7 millioner kroner til projektet.

Cykelbanerne skal løbe fra Springforbi/Gl. Randersvej langs Randersvej til Frijsendalvej. Foto: CSJ

Cykelbanerne skal løbe fra Springforbi/Gl. Randersvej langs Randersvej til Frijsendalvej. Foto: CSJ Markus Mainka - stock.adobe.com

Sammenhæng i stisystem

Med etablering af cykelbanerne vil der være forbindelse mellem Hammel og Laurbjerg for de tohjulede. Dermed er der sammenhæng i stisystemet helt fra Bjerringbro og Ulstrup til Laurbjerg via Langå, og videre fra Laurbjerg til Hammel, Sall og Thorsø (Gjernbanen) samt Viborgvej.

"Cykelbaner fra Frijsendalvej til Hammel vil bidrage til at skabe bedre sammenhæng i kommunens stisystem... (og) forbedre forholdene for cyklister i Favrskov Kommune," lyder det i Teknik- og Miljøudvalgets indstilling til byrådet.

Kan stå klar allerede i år

De nye cykelbaner forventes at kunne stå klar i slutningen af i år, hvis alt glider glat. Opmålingen og forundersøgelserne vil allerede begynde i apil, projektering i maj og juni, udbud/licitation i august og endelig anlægsarbejde i august-november.

Teknik og Miljø vurderer, at Favrskov Kommunes årlige udgifter til drift og vedligeholdelse af de færdige cykelbaner vil ligge omkring 28.000 kr.

FAKTA

Sådan bruges de 3,7 millioner

  • Rådgivning og projektering: 250.000 kr.
  • Anlæg af 1,7 km cykelbaner: 3.200.000 kr.
  • Uforudsete udgifter: 250.000 kr.

Publiceret 17 April 2020 11:00