Nicolai Varney bor i Søften. Nu har han fået kontor til Ketoliv.dk i fællesskabet på Samsøvej 31 i Hinnerup. Her kan han videreudvikle på idéen om Keto og skabe onlineplatforme fx som en nyudviklet app. Foto: Michael Wulff

Nicolai Varney bor i Søften. Nu har han fået kontor til Ketoliv.dk i fællesskabet på Samsøvej 31 i Hinnerup. Her kan han videreudvikle på idéen om Keto og skabe onlineplatforme fx som en nyudviklet app. Foto: Michael Wulff

Falckredderen som nu kan kalde sig forfatter

Nicolai Varney er iværksætter ved siden af jobbet som ambulancebehandler hos Falck. Nu har han udgivet bogen Ketoliv, der kan hjælpe med vægttab og samtidig skabe en sund livsstil

Af
Michael Wulff

HINNERUP Falckredder Nicolai Varney bor i Søften ved Hinnerup. Han kan nu også skrive forfatter på sit visitkort, for han står bag bogen Ketoliv og hjemmesiden Ketoliv.dk, som kan hjælpe os med tabe vægt, hvis vi er blevet lidt for overvægtige.

”Og det er svært at følge en kur,” indrømmer han, der nu har sat sig for at skabe orden i kaos, når man vil følge den verden, som ligger inde i ’Ketoliv’.

”Jeg vil gerne være med og prikke lidt til dem, som har lyst og brug for det,” siger Nicolai Varney, som bliver interviewet gennem telefonen i denne corona-tid.

Den 29-årige iværksætter har gennem otte år haft døgnvagtstjeneste på akut-ambulancen, de seneste fire år fra Falck-stationen i Hinnerup.

Fritid gav eftertanke

En døgnvagt hos Falck består af 24-timers sammenhængende vagt, som efterfølgende giver mange fridage sammenlagt. Og det var her i fritiden, at Nicolai begyndte at tænke på at supplere sin faste beskæftigelse som ambulance-behandler med en tilværelse som iværksætter. Og gerne noget med et sundhedsfagligt aspekt.

”Det er jo muligt at lave noget ved siden af, hvis privatlivet tillader det,” fortæller han, der er gift med Jannie og for 19 måneder siden blev far til en datter.

”Men det går fint,” siger han.

Lære nyt hele tiden

Nicolai Varney er opvokset i Aarhus Nord og gik i folkeskolen på Skovvangskolen i Aarhus.

Han blev tiltrukket af uddannelsen som ambulance-redder og -behandler, fordi ambulancekørsel byder på mange forskellige oplevelser.

”Det kan være sjovt, men også udfordrende og lærerigt. Det er altid uforudsigeligt, hvad du skal lave på en vagt og i høj grad et alsidigt job, som på sigt åbner mange muligheder,” fortæller han.

”Og det, at det flytter sig, og at jeg kan lære nyt hele tiden, inspirerer mig,” siger Nicolai Varney.

Kost og sundhed

Den tilværelse i ambulancen falder i rigtig god tråd med det andet job som indehaver af Ketoliv.dk.

Her skal der konstant udvikles, for en Keto-kur er så meget andet end blot et fokus på vægttab”, mener Nicolai Varney.

”Jeg har i bogen haft hjælp af diætist og sundhedskonsulent, Camilla Pi Kirkegaard Larsen. Og så har jeg altid interesseret mig for kost og sundhed,” siger Varney, der fik idéen til sit projekt Ketoliv fra en mor til en pige med epilepsi.

”Pigen var begyndt med Keto, og det fortalte moren på en af de mange ture, vi kørte med datteren,” siger han.

Udover bogen, som sælger pænt, siger Nicolai Varney, er han også ved at udvikle en app, der skal supplere online-delen af Ketoliv.dk.

”Jeg kan blive helt høj af at fifle med nye idéer, planlægge og skabe strukturer. Og det er især struktur, du har brug for, hvis du skal lykkes med at bruge Ketoliv, tabe dig og få en sundere livsstil,” siger iværksætteren fra Søften, der i øvrigt selv lever efter metoden.

Nicolai Varney er for et halvt år siden overgået til halvtid hos Falck. Det skaber endnu bedre mulighed for hans iværksætterdrøm.

"Og i den perfekte verden, er dette den bedste løsning, for jeg holder stadig meget af jobbet hos Falck."

FAKTA

Ketoliv

  • I Ketoliv-bogen kigger Nicolai Varney objektivt på, om Keto faktisk er den bedste måde tabe sig på. Der er mange måder at tabe sig på, og evidensen er blandet, men i praksis ser vi flere tusinde danskere, der taber sig utrolige mængder kilo, skriver han.
  • Nicolai Varney banker mange af myterne til jorden, og viser dig, hvorfor mættet fedt generelt set ikke er farligt. "Men der er hensyn der skal tages for den individuelle krop, og det er slet ikke umuligt, at leve Keto på en usund måde. Det er derfor vigtigt, at du forstår, hvor der er en risiko," siger han.
  • Bogen viser dig, hvordan du kan leve på Keto, uden at du behøver tælle kalorier. Du kan spise intuitivt, og uanset hvilken af opskrifterne du vælger, er de optimeret til ketose, vægttab og sundhed.

Publiceret 19 April 2020 11:00