Regeringen skal betale regningen.

Regeringen skal betale regningen. Arkivfoto.

Flere kommuner vil nu give forældre tilskud – men staten skal betale

"Vi håber, at regeringen vil kompensere de manglende indtægter," siger borgmester i Esbjerg, Jesper Frost (V), til TV2

Af
Christina S. Johansen

Krisztina og Tim Nørlund fra Farre Hede er bekymrede over at sende deres 3-årige datter og 1-årige søn afsted i institution. Derfor opfordrer parret Favrskovs byråd til at overveje en hasteindførelse af ordningen 'tilskud til pasning af børn i eget hjem'.

TV2 har foretaget en rundringning, som viser, at flere kommuner gerne vil give forældre tilskud til at passe egne børn hjemme. Men regeringen skal betale regningen.

"Vi håber, at regeringen vil kompensere de manglende indtægter, vi som kommune vil få, hvis vi anvender muligheden at lade forældre passe hjemme, mod at de ikke skal betale for deres plads. Det er jo for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens krav," siger eksempelvis borgmester i Esbjerg, Jesper Frost (V), til TV2.

De Konservatives undervisningsordfører, Mai Mercado, siger desuden, at kommunernes ønske giver god mening:

"Flere kommuner kommer til at mangle kapacitet, så hvorfor ikke give forældre, der har muligheden, incitament til at holde deres børn hjemme."

Forslaget bakkes også op af Venstre og Dansk Folkeparti:

"Det er ikke rimeligt, at det kun er kommuner med guld på kistebunden, der har mulighed for at tilbagebetale forældre, for en plads de ikke bruger. Den mulighed skal alle kommuner have, og regningen bør staten betale," siger Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti til TV2.

Publiceret 23 April 2020 09:00