Niels Søndergaard som vi husker ham. Arkivfoto: Erling Baastrup

Niels Søndergaard som vi husker ham. Arkivfoto: Erling Baastrup

Mindeord:

Farvel til en mand med mange facetter

Advokaten, vinmanden og erhvervsmanden Niels Søndergaard er død

Af
Menighedsrådsformand Bent Engelbrecht

Mindeord Ved Advokat Niels Søndergaards død, Hinnerup, skriver disse mindeord:

Et fint og ægte sympatisk menneske, advokat Niels Søndergaard er ikke længere blandt os. Kort før sin 70 års fødselsdag indtraf døden uventet. Niels efterlader sin ægtefælle Vivi Søndergaard og familiens fire børn og børnebørn.

Niels drev advokatvirksomhed i Hinnerup siden 1977 med flere ansatte og partnere. Niels var særdeles aktiv i oprettelse af sammenslutningen af Ret og Råd advokater i Danmark.

Som advokat kom Niels i berøring med mange familier, virksomheder og personer og var usædvanlig vellidt for sin rådgivning. Niels tog uddannelse som konfliktmægler og var kendt i det østjydske for sin altid imødekommende, tillidsvækkende og personligt hjælpende stil. Vi er rigtig mange der livslangt og taknemligt har nydt gavn af Niels Søndergaards mangesidige og dygtige rådgivning.

Niels havde sans for kvalitetsvin og god mad og etablerede sammen med Vivi og bekendte vinforretningen Con a`more, der importerede og solgte vine fra lagerlokaler. I de senere år gennemføres hyggelige ”vinlager” musikarrangementer med musikere fra det meste af Europa.

Programmet for resten af 2020 er planlagt. Niels var sammen med ægtefællen med til at etablere Favrskov Erhvervscenter i Hinnerup. Ligesom han i en længere periode var aktiv i bestyrelsen for Favrskov Erhvervsråd og firmabestyrelser.

I 2008 blev Niels valgt ind i Menighedsrådet for Kirken i Hinnerup. Med sin stilfærdige og venlige form bidrog Niels til et godt arbejdsmiljø og Menighedsrådet har i fuldt mål nydt gavn af Niels juridiske og organisatoriske kompetence.

Han var i tre perioder formand for Bygningsudvalget og kirkeværge. I et Menighedsråd er der vigtige sager på dagsordenen og Niels stilfærdige lune form med korte rammende synspunkter, bidrog til gode beslutninger.

Niels var en dygtig menneskelig brobygger. Tabet af Niels er for Vivi og familien meget stort. Vi føler med dem og vil savne Niels.

Publiceret 25 April 2020 11:00