Juni måneds slotskoncert foran Frijsenborg Slot er nu endegyldigt rykket til maj 2021. Der var ellers kun få detaljer tilbage, før koncerten kunne være afholdt over to dage i august. Men det satte grænsen på kun 500 personer samlet på et sted en stopper for. Arkivfoto: Michael Wulff

Juni måneds slotskoncert foran Frijsenborg Slot er nu endegyldigt rykket til maj 2021. Der var ellers kun få detaljer tilbage, før koncerten kunne være afholdt over to dage i august. Men det satte grænsen på kun 500 personer samlet på et sted en stopper for. Arkivfoto: Michael Wulff

Slotskoncert på Frijsenborg Slot må aflyses

Ny dato bliver i pinsen 2021. Arrangøren Come2Live opfordrer til, at allerede solgte billetter beholdes til næste år

Af
Kian Johansen

Hammel Det var så tæt på, at slotskoncerten ved Frijsenborg Slot alligevel blev til noget i år.

Men den nylige grænse på 500 personer samlet på et sted indtil 1. september, gav planerne dødsstødet.

Arrangøren Come2Live og Hammel GF har nu aflyst koncerten i 2020 og sat en ny dato i 2021, nemlig lørdag 22. maj.

"Det gør ondt på Come2Live og vores mange samarbejdspartnere, og situationen er desværre ude af vores hænder," fortæller arrangør Kristian Gislason.

"Vi beder dig inderligt om at beholde din billet til 2021, så vi har et grundlag for at lave smukke slotskoncerter igen til næste år. Der er mange involverede i afvikling af denne type arrangementer, så ved at beholde din billet støtter du ikke blot os, men også den lokale idrætsforening, teknisk personale, scene,- lyd- og lysfolk, kunstnere og alle andre, der skal være en del af næste års Come2Live Slotskoncert," lyder opfordringen.

Sprit i spandevis

Planerne for en koncert 22. og 23. august i år var ellers meget tæt på.

Myndighederne havde nikket ja. Parken var booket og kunstnerne havde sagt ja til at optræde to dage i træk. Men kun for maksimalt 990 gæster hver dag.

Publikum ville blive placeret i 'skaktern' med flere meters mellemrum til de andre gæster. Til hver 'skaktern' var der planlagt en toiletvogn, der ville blive afsprittet i vildskab. Og man kunne bestille en picnickurv på forhånd og baren ville komme gående til hver enkelt gæst.

Sådan lød planerne indtil forrige fredag, hvorefter grænsen røg ned på 500 forsamlede personer indtil 1. september.

"Jeg havde købt dunkevis af sprit og de der flakoner til at sprøjte med. Efterskolens elever var klar til at spritte stolene af mellem de to koncerter. Det var små detaljer vi manglede at få styr på, før meldingen kom," lyder det med flere, næsten hikstende grin fra Kristian Gislason, der tydeligvis har valgt at tage det fra den positive side, på trods af ærgrelsen over, at alle forberedelserne og de mange omkostninger nu er spildt i 2020.

Skulle være støttekoncert

Koncerten i august var planlagt som støttekoncert, så både de optrædende kunstnere, teknisk personale, leverandører, restauratører, Hammel GF, scene-, lyd- og lysfolkene og alle andre, der er en del af Come2Live ville få en lille bid af kagen.

Nu er koncerten så rykket frem til næste år, nemlig lørdag 22. maj 2021.

"Vi håber inderligt, at alle dem der allerede har købt billet, vil beholde den til næste år. Men vil man have den refunderet, så gør vi naturligvis det," slutter Kristian Gislason.

Publiceret 28 April 2020 08:00

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus