Lars Simonsen, indehaver af Hadsten Blomster, har måttet ansætte en ekstra chauffør for at kunne levere de mange ordre. Arkivfoto

Lars Simonsen, indehaver af Hadsten Blomster, har måttet ansætte en ekstra chauffør for at kunne levere de mange ordre. Arkivfoto

Blomster sælger:

"Fra panikangst til det glade vanvid"

Kommunens blomsterbutikker melder om rigtig flot opbakning fra de lokale her den seneste tid

Blomster For Lars Simonsen, som ejer Hadsten Blomster, har coronaens indtog været lidt af en rutsjebanetur.

"Vi er jo gået fra total panikangst 11. marts til det glade vanvid nu," siger han.

Blomsterhandleren har nemlig haft travlt de seneste måneder. Rigtig travlt!

"Det blev hurtigt klart, at den her branche, kan gøre en stor forskel i en tid som denne. Blomster kan noget specielt, og det har rigtig mange benyttet sig af," siger Lars Simonsen, som har måttet ansætte en ekstra chauffør for at kunne nå at levere alle buketter.

"Det har været helt ekstremt. Altså helt vanvittigt og fantastisk dejligt. Tænk sig, sådan en lille by, som bakker så meget op! Mange har fundet ud af, at vi faktisk har en god, lille handelsby, og jeg tror, at mange nu har fået øjnene op for, at det er vigtigt at handle lokalt, da støtte er butikkernes eksistensgrundlag. Det er noget af det postitive, som er kommet ud af den her krise. Vi står tættere sammen som lokalsamfund. Vi er blevet rystet bedre sammen," siger Lars Simonsen og fortsætter:

"Det er lige før, at man ikke tør at glæde sig i denne tid. Men vi kan ikke kun være grædekoner. Vi må godt være glade, for der sker ved gud også meget godt."

En velsmurt maskine

Da krisen først bulrede derudaf, blev alle blomsterhandlerens medarbejdere hurtigt enige om at afspadsere to uger, men efter to dage måtte den aftale annulleres, da ordrene væltede ind.

Det glæder Lars Simonsen, at butikken før krisen var godt organiseret:

"Vi har jo været velsignet med en velsmurt maskine med hjemmeside, Facebook-side, fysisk butik og Interflora. Så vi har været gearet til at tage i mod ordre på alle mulige måder," fortæller han.

Hadsten Blomster har dog ikke bare lænet sig tilbage og ventet på ordrene, fortæller Lars Simonsen.

"Vi har været proaktive og omstillingsparate. Efter vi var kommet over chokket, måtte vi tænke kreativt for at holde gryden i kog, og her har vi brugt Facebook meget til at promovere gode tilbud."

En surrealistisk tid

Også hos mange af kommunens andre blomsterhandlere har der været godt gang i handlen de seneste måneder. Således også hos Hinnerup Blomster.

"Det var meget surrealistisk, da landet lukkede ned. Det var meget skræmmende, og jeg frygtede for butikkens fremtid, men så gik min printer amok. Udbringningerne steg til det firedobbelte. Det har været overvældende og en fantastisk rejse at se, hvor meget vi faktisk holder af hinanden," siger indehaver Bitten Frøslev, som sendte medarbejderne hjem for at passe på dem, og derfor klarede hun selv alt arbejdet.

Også hos den nye blomsterhandler Anjas Blomster i Ulstrup er meldingen, at de lokale har været søde til at bakke op, og hos City Blomster i Hammel siger indehaver Gitte Ettrup:

"Folk har været virkelig søde til at tænke på hinanden, og opbakningen fra de lokale har været rigtig flot, så vi har haft utrolig travlt. Butikken har selvfølgelig været stille, men udbringningen har tilgengæld været ekstra stor."

Publiceret 29 April 2020 11:00