Christina Pojezny er netop trådt ind som chef i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland i Brabrand. Foto: Klaus Gunnestrup/HDEJY S9

Christina Pojezny er netop trådt ind som chef i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland i Brabrand. Foto: Klaus Gunnestrup/HDEJY S9

Ny chef for hjemmeværnet i Østjylland

De frivillige soldater i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland fik ny distriktschef, da Christina Pojezny satte sig i chefstolen 1. maj

NAVNE Der har været vagtskifte på chefgangen ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland. 1. maj satte den erfarne officer oberstløjtnant Christina Pojezny sig i chefstolen. Hun bliver hermed distriktschef for cirka 1200 frivillige soldater og ansatte i et område, der strækker sig fra Randers i nord, til Samsø og Odder i syd.

Under de nuværende Corona-prægede omstændigheder påtager Christina Pojezny sig en lidt usædvanlig opgave. Hjemmeværnet er blevet bedt om at stille med veluddannede og velmotiverede soldater under en omfattende krise. Dette samtidig med at soldaterne fortsat har forventninger om uddannelse og personlig udvikling, netop i en tid hvor stort set alle uddannelses-, trænings- og øvelsesaktiviteter har været lukket helt ned.

Christina Pojezny er dog ikke i tvivl om, at kabalen vil gå op.

Mange års erfaring

Christina Pojezny afløser oberstløjtnant Finn Jensen, der efter seks år som Distriktschef skal løse en opgave i NATO Joint Force Command Brunssum i Holland. Christina Pojezny kommer til jobbet med 34 års erfaring fra Forsvaret, og med et fundament, der er bygget op helt fra bunden som konstabelelev i et panserinfanterikompagni – altså med gevær, rygsæk og 84 mm dysekanon som arbejdsredskaber.

Efter uddannelsen til officer har hun været delingsfører, næstkommanderende, kompagnichef og sektionschef. Hun har også været udsendt og haft kommando over enheder med flere forskellige nationaliteter, soldater fra alle værn og sågar en hesteeskorte.

Foto: Klaus Gunnestrup/HDEJY S9

Foto: Klaus Gunnestrup/HDEJY S9

I forældrenes fodspor

Interessen er skabt helt fra barnsben.

"Begge mine forældre var i min barndom meget aktive i Hjemmeværnet, så jeg har naturligvis tilbragt adskillige sommerferier på campingpladsen ved Hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Det var klart deres interesse for Hjemmeværnet, som motiverede mig til at gå ind i Forsvaret", siger Christina Pojezny.

Publiceret 01 May 2020 16:00