En stolt, nyudklækket forfatter med sin bog 'Boost din billedkunst'. Pressefoto

En stolt, nyudklækket forfatter med sin bog 'Boost din billedkunst'. Pressefoto

Ny bog fra Line Frøslev:

Børn skal have succesfulde kunstoplevelser

'Boost din billedkunst' er navnet på Grundfør-kunstner Line Frøslevs spritnye bog. Heri sætter hun rammen for, at børn får succes med deres billedkunst

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup En 20 år gammel drøm er blevet til virkelighed for billedkunstner Line Frøslev fra Grundfør.

I sidste uge udkom hendes første bog nemlig på forlaget Gyldendal.

"Det er helt fantastisk! Virkelig stort og lidt uvirkeligt. Jeg forstår det vist kun i små bidder. Det har været en drøm, siden jeg første gang stod med en lækker billedkunstbog i hænderne for 20 år siden, og da jeg blev selvstændig i 2008, lavede jeg en bucket list, hvorpå der blandt andet stod: Skriv en bog," siger Line Frøslev.

"Nu glæder jeg mig til at se, hvordan den bliver modtaget. Det er lidt som at gå til eksamen," fortsætter billedkunstneren med et smil.

Billedkunstelever har været prøveklud

Navnet på bogen er 'Boost din billedkunst', og det er to år siden, arbejdet begyndte.

"Dengang ringede jeg til chefredaktøren på Gyldendal Uddannelse - måske lidt naivt - og sagde, at jeg havde en god idé. Det, synes han, lød fornuftigt," fortæller Line Frøslev, som dog har samlet idéer sammen til bogen gennem 14 år som leder af Hinnerup Billedskole.

"Så man kan godt sige, at alle de elever, jeg har haft igennem siden 2006, har været prøveklud for idéerne i bogen," siger billedkunstneren og afslører, at man derfor også vil kunne genkende et par Hinnerup-børn på fotos i 'Boost din billedkunst'.

Da Line Frøslev i 2008 blev selvstændig, lavede hun en bucket list, hvorpå der blandt andet stod: Skriv en bog. Det har hun nu gjort. Arkivfoto

Da Line Frøslev i 2008 blev selvstændig, lavede hun en bucket list, hvorpå der blandt andet stod: Skriv en bog. Det har hun nu gjort. Arkivfoto

Sætter rammen for succes

Line Frøslevs nye bog er fyldt med idéer til alle billedkunstlærere, og målgruppen er primært 1. til 6. klasse.

Der er dog intet i vejen for, at også billedskolelærere, pædagoger, forældre eller bedsteforældre henter inspiration heri.

"Bogen er med lettilgængelige projekter, som vises trin for trin. Der er både billeder af processen og det færdige produkt. Jeg håber, at læseren vil gribe idéerne og videreudvikle på dem," forklarer Line Frøslev.

Målet med bogen har fra starten været meget klart for Grundfør-kunstneren:

"Det allervigtigste for mig er at give børn lyst til endnu mere billedkunst. Jeg tror på, at de æstetiske processer giver meget til dannelsen og udviklingen af identiteten hos børnene," fortæller hun og fortsætter:

"Derfor er det også meget vigtigt for mig at sætte rammen for en succesfuld oplevelse for børnene. Rammen skal sættes, så de kan lykkes, uanset hvordan de vælger at sprælle indenfor opgaven. Alle skal have en god oplevelse med både processen og produktet. Og så har jeg desuden den største respekt for hvert barns udtryk. Kunst har ikke noget endegyldigt svar - den er levende og foranderlig."

Publiceret 04 May 2020 19:00