Firede sig ned fra tag:

Tyvene er nu dømt

Af
JP Aarhus

Søften Tre rumænske mænd på 28-30 år er netop idømt fængsel i to år og tre måneder og udvist af Danmark for bestandigt.

Deres specialitet var indbrud gennem tage på lagerbygninger. Og lagerbygningerne rummede enten it-udstyr eller computere. Og ved at lure hvordan alarm-systemerne var bygget op, så omgik tyvene dem, ved at fire sig ned fra et hul i taget.

De blev anholdt på fersk gerning 21. september af Sydøstjyllands Politi, som rykkede hurtigt ud til en tyverialarm fra en lagerbygning i Vejle.

Mændene havde forsøgt at skære sig vej ned gennem taget, men nåede ikke at stjæle noget, inden de blev anholdt. Særlig Efterforskning Vest havde gennem noget tid efterforsket flere lignende indbrud - også i Østjylland - hvor gerningsmændene havde firet sig ned gennem taget og stjålet it-udstyr. Derfor overtog politienheden, der har særligt fokus på omrejsende kriminelle, sagen.

Samtidig bidrog tysk politi til efterforskningen, da de under en rutinekontrol af en bil fandt flere stjålne computere, som stammede fra et indbrud i Skødstrup i august, hvor tyve stak af med computere til en værdi af 3,5 millioner kroner. Computerne var blevet sendt afsted med bud til Rumænien, hvor planen var, at de skulle sælges. Det viste sig, at afsenderne af computerne var de tre mænd, som var blevet anholdt i Vejle.

Ud over indbruddet i Skødstrup og indbrudsforsøget i Vejle blev mændene dømt for at have stjålet computere for flere hundredetusinde kroner fra et lager i Svenstrup, ligesom de blev dømt for et forsøg på indbrud i Søften ved Hinnerup og i Nørresundby.

Publiceret 05 May 2020 07:15