Harevænget 39 er sat til salg hos John Frandsen. Foto: CSJ

Harevænget 39 er sat til salg hos John Frandsen. Foto: CSJ

Harevænget:

Kommunen ville have grunden tilbage men tabte i retten

Favrskov Kommune lagde sag an mod ejeren af Harevænget 39, men tabte sagen - også i landsretten. Nu er grunden og det ufærdige hus sat til salg

Af
Christina S. Johansen

Historien om Harevænget 39 i Hammel, som netop er sat til salg, er en smule snørklet.

Lad os begynde i 2005, hvor grunden blev solgt med en klausul om, at der skulle bygges på grunden i løbet af to år. Arbejdet gik da også fint i gang i 2006, men så gik det i stå og er altså aldrig blevet færdiggjort.

Undervejs i forløbet skiftede skødet på grunden ejer til Mikkel Børlum Petersen - søn af Inger og Frank Petersen. Det skete i december 2008. Derfor var det også mod ham, kommunen lagde sag an i forsøget på at få grunden ryddet og skødet tilbage til kommunen.

Men tilsyneladende på grund af fodfejl, tabte kommunen sagen i retten. Den nærmere begrundelse bunder i, at der ikke har været stillet krav på en tilstrækkelig klar måde.

Det vil sige, at kommunen på et tidspunkt betingede sig, at ejeren skulle komme med en tidsplan, der kunne godkendes af kommunen.

Hertil siger dommen i sagen: "Bestemmelsen røber ikke, hvilken følge en ikke-godkendt tidsplan skulle have, lige så lidt som det berøres, hvad en kommunal godkendelse forudsatte. Betingelsen er intetsigende og uden retsvirkning for sagsøgte, der derfor må frifindes."

Kommunen kørte sagen videre til Landsretten, som dog blot stadfæstede dommen i september 2012, og dermed har huset kunnet forblive halvfærdigt helt frem til i dag - kun afbrudt af lidt byggeri i 2014, hvor der kom et organisk buet tag på.

FAKTA

Byd på projektet

  • Mindstebuddet for grunden med det ufærdige byggeri er på 1.495.000 kroner. Med i prisen er alle tegninger og ingeniørberegninger til at færdiggøre det planlagte projekt. I følge salgsopslaget hos John Frandsen får man "virkelig noget for pengene," da der allerede er smidt 7.025.868 kroner i projektet i dagspriser. Budrunden stopper 31. maj.
  • Projektet tæller 365 kvadratmeter bolig, hertil 257 kvadratmeter kælder og i alt 1.033 kvadratmeter grund.
  • Den nye ejer bestemmer naturligvis selv, hvad denne ønsker at gøre med det halvfærdige byggeri. Jacob Laage Andersen fra John Frandsen kender ikke standen på byggeriet og opfordrer en køber til at sætte egen rådgiver på sagen.
  • Oprindeligt blev grunden solgt til 635.450 kroner tilbage i 2005.

Publiceret 06 May 2020 11:00