Det er et 622 kvadratmeter stort hus, som familien Petersen har lagt fundamentet for. En ny ejer bestemmer naturligvis selv, hvad denne vil gøre med det ufærdige byggeri. Foto: John Frandsen

Det er et 622 kvadratmeter stort hus, som familien Petersen har lagt fundamentet for. En ny ejer bestemmer naturligvis selv, hvad denne vil gøre med det ufærdige byggeri. Foto: John Frandsen

Harevænget:

Omstridt ufærdigt byggeri er nu sat til salg

Byggeriet på Harevænget 39 har været undervejs i 15 år, men nu er projektet sat til salg. Det glæder naboen

Af
Christina S. Johansen

Hammel 15 år er det siden, at Inger Petersen stod med skødet på Harevænget 39 i Hammel. Hun er bolig-projektmageren Frank Petersens kone. De ville bygge en storslået designvilla på intet mindre end 622 kvadratmeter på den naturskønne grund med udkig over marker og sø.

Sådan gik det i midlertid ikke, og den dag i dag er der fortsat kun et temmelig ufærdigt byggeprojekt på grunden.

Nu er der dog udsigt til, at der sker ting og sager på stedet. I hvert fald er grunden med det ufærdige hus nu sat til salg hos John Frandsen.

Det glæder den direkte nabo Sten Andersen:

"Så er der da en chance for, at det bliver gjort færdigt. Vi så allerhelst, at der blev bygget et nyt projekt, men det vigtigste er bare, at det bliver færdigt. Så er der da også udsigt til, at vi kan klippe vores hæk ned fra fem til to meter," siger Sten Andersen med et forsigtigt lille grin.

Der er lagt op til et i alt 622 kvadtarmeter stort hus. Foto: John Frandsen

Der er lagt op til et i alt 622 kvadtarmeter stort hus. Foto: John Frandsen

Han fortæller, at han mange gange har haft fat i kommunen i forbindelse med nabo-grunden:

"I begyndelsen handlede det om den voldsomt høje bebyggelsesprocent, højden på boligen og nærheden til skel, men den del var jeg færdig med for 10 år siden, da kommunen dispenserede byggeriet. Siden har jeg gjort opmærksom på, at bygningen står ubeskyttet hen. Børn og unge kan sagtens falde tre, fire, fem meter ned på et betongulv. Det har vi været meget bekymrede for, og vi har egentlig bare ventet på, at der skulle ske noget dramatisk - hvilket heldigvis ikke er sket."

FAKTA

Byd på projektet

  • Mindstebuddet for grunden med det ufærdige byggeri er på 1.495.000 kroner. Med i prisen er alle tegninger og ingeniørberegninger til at færdiggøre det planlagte projekt. I følge salgsopslaget hos John Frandsen får man "virkelig noget for pengene," da der allerede er smidt 7.025.868 kroner i projektet i dagspriser. Budrunden stopper 31. maj.
  • Projektet tæller 365 kvadratmeter bolig, hertil 257 kvadratmeter kælder og i alt 1.033 kvadratmeter grund.
  • Den nye ejer bestemmer naturligvis selv, hvad denne ønsker at gøre med det halvfærdige byggeri. Jacob Laage Andersen fra John Frandsen kender ikke standen på byggeriet og opfordrer en køber til at sætte egen rådgiver på sagen.
  • Oprindeligt blev grunden solgt til 635.450 kroner tilbage i 2005.

Publiceret 06 May 2020 10:33