Egentlig en flot bygning at stå i med det buede tag. På

Egentlig en flot bygning at stå i med det buede tag. På "loftet" her ser man spor efter fester med smadrede flasker og cigaretskod. Foto: CSJ

Nabo jubler:

Nu rives industri-bygninger ned på Tagdækkervej

Tre tomme industribygninger på Tagdækkervej 3-7 i Hammel er nu ved at blive revet ned. Det glæder nabo

Af
Christina S. Johansen

Hammel Mandag i sidste uge dumpede et brev ind i Anne Louise Friis Madsens postkasse. Budskabet heri var, at de tomme industri-lokaler på Tagdækkervej 3, 5 og 7 i Hammel skal rives ned.

Det vækker stor glæde hos Anne Louise Friis Madsen, da hun har den ene af ejendommene i "sin baghave".

"Jeg gik med det samme ind på Krak for at være sikker på, om det nu også var de her bygninger - og det var det. Yes! Det er som at vinde i lotteriet - jeg blev helt lettet," fortæller hun.

Årsagen til lettelsen skyldes, at unge mennesker jævnligt hærger i de tomme industribygninger, hvilket medfører høje brag, som nemt kan høres i Anne Louise Friis Madsen hjem - også med lukkede døre.

"Jeg har PTSD og angst, og de her lyde tricker mig - og jeg kan se, at bragene også påvirker min datter på 12 år, som begynder at ryste," forklarer Anne Louise Friis Madsen, som fortsætter med at beskrive, hvordan de unge kaster rundt med tingene inde i bygningen, så det buldrer og brager.

"Det har pisset mig af, at de absolut skal smadre ting. Hvorfor kan man ikke bare mødes stille og roligt? Når min kæreste har konfronteret nogle af dem, har de heller ingen respekt haft overhovedet - de svarer igen og er provokerende. Men nu er vi altså bare glade for, at det forhåbentlig snart er ovre."

Formanden for pladsen gav Lokalavisen Favrskov en rundvisning og fortalte ivrigt om det store arbejde, der ligger i en nedbrydning.

Formanden for pladsen gav Lokalavisen Favrskov en rundvisning og fortalte ivrigt om det store arbejde, der ligger i en nedbrydning. "Mange tror, at det bare handler om at vælte bygningen, men først skal vi sortere alting og tage prøver af alle overflader for at se, hvad de indeholder," fortæller Simon Svendsen fra nedbrydningsfirmaet Torben Clausen. Foto: CSJ

En del af stor byfornyelse

Industribygningerne på Tagdækkervej 5 og 7 blev helt tilbage i 2009 købt af kommunen, men de blev først overtaget i 2017. I 2018 købte kommunen også Tagdækkervej 3.

Det hele sker som et led i den store byudviklingsplan for området - hvor Plejecenter Solhøj var første etape.

"Vi forvandler et lidt trist og forsømt industriområde, som aldrig rigtig er kommet i fuld brug, til bynære boliger og en grøn kile," siger Henrik Jensen, der er chef for Plan og Byg i Favrskov Kommune.

Han forklarer, at nedrivningen af tagdækkervej 3, 5 og 7 er i fuld gang og vil være færdig 17. juli.

Han regner med, at lokalplanlægningen og byggemodningen af området omkring Tagdækkervej går i gang senere på året.

Det ligger fast, at det er boliger, som skal være på stedet, primært i form af tæt/lav bebyggelse og lidt lavt etagebyggeri.

Når Tagdækkervej 3, 5 og 7 er væk er al nedrivning færdig for denne omgang/etape. På et senere tidspunkt vil også

Når Tagdækkervej 3, 5 og 7 er væk er al nedrivning færdig for denne omgang/etape. På et senere tidspunkt vil også "Frysehuset" på Industrivej 6b skulle fjernes. Foto: CSJ

Bevarer beplantningen

Når de tre industribygninger på Tagdækkervej er væk, er alt nedrivning færdig for denne omgang. Henrik Jensen forklarer, at man i nedrivningen vil anstrenge sig for at passe på beplantningen ved de tre ejendomme:

"Vi vil forsøge at bevare så meget som muligt af beplantningen, og vi sår selvfølgelig efterfølgende græs, så det ser pænt og indbydende ud, indtil det bliver bebygget."

Publiceret 06 May 2020 19:00