Der er gjort klar til et 622 kvadratmeter stort hus på grunden. Foto: CSJ

Der er gjort klar til et 622 kvadratmeter stort hus på grunden. Foto: CSJ

Sat til salg efter 15 år:

"Vi har ikke haft travlt"

Forkerte samarbejdspartnere, finanskrisen og retssager har været med til at trække byggeprojekt ud. Desuden har færdiggørelsen ikke has-tet for ejer-familien

Af
Christina S. Johansen

Hammel Det ufærdige byggeprojekt på Harevænget 39 i Hammel er nu sat til salg - 15 år efter, at ejer-familien erhvervede sig grunden.

Hvorfor er der egentlig gået så lang tid uden skred i byggeriet?

"Jamen vi brugte nogle år på at få byggetilladelse, og så har vi været gennem tre retsager (sagen har både været for retten, Landsretten og i Naturklagenævnet, forklarer Frank Petersen, red.), og den slags tager altså tid. Og så er det jo et kæmpe projekt, som vi har bygget lidt på, som vi har haft tid og lyst til. Vi bor jo godt, hvor vi bor nu, så vi har ikke haft travlt," siger Frank Petersen, der udtaler sig i stedet for den egentlige ejer, som er hans søn, Mikkel Børlum Petersen.

"Det er jo mig, som sørger for at få det solgt. Og i bund og grund er det mig, som har tumlet med det altid," siger Frank Petersen, der ikke lægger skul på, at familien løb ind i flere udfordringer undervejs - altså ud over retssagerne:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi også fik et knæk under finanskrisen, og vi bøvlede med nogle totalentrepriser, som vi fik et ordentlig knald i låget af. Så ja, vi havde nogle forkerte samarbejdspartnere, og skal da også have kørt nogle retsager om 6-8 millioner kroner," siger Frank Petersen.

Hvorfor vælger I at sælge nu?

"Fordi vi har pissetravlt med andre planer, og fordi vi er på vej i en helt anden retning. Vi er ved at udvikle en ny grøn måde at leve og bo. Og nu holder vi altså til i Ecopark i Hasle, så den forretningsmæssige aktivitet, som vi havde planlagt på Harevænget, er ikke længere aktuel," fortæller Frank Petersen, der er direktør i firmaet Bozel, som designer unikke huse.

"Det, som allerede er bygget derude, fejler ikke det mindste. Det er stærkt som storebæltsbroen," siger Frank Petersen om byggeriet på harevænget 39. Foto: John Frandsen

Har det været den megen postyr værd at holde fast i projektet på Harevænget?

"Ja, for vi har jo vundet retssagerne. Og når vi tegner et hus og har fået byggetilladelse, så skal vi da også have lov at bygge det - og det kan virkelig blive et megafedt hus," slår Frank Petersen fast.

Men der er jo også smidt rigtig mange penge i det. Er det ikke en træls følelse?

"Tjoe, men altså, det er jo over mange år. Fred være med det. Nu sælger vi billigt, og så er jeg helt sikker på, at det nok skal blive solgt. Det, som allerede er bygget derude, fejler i hvert fald ikke det mindste. Så nu vil vi bare gerne have nogle glade mennesker derud at bo.

257 kvadratmeter kælder. Foto: John Frandsen

257 kvadratmeter kælder. Foto: John Frandsen

Drømmer du om, at den nye ejer fører det oprindelige projekt ud i livet?

"Det er helt op til ejer selv. Vi har jo bygget masser af store og unikke huse, så det betyder ikke noget, hvad folk ønsker at gøre med harevænget."

FAKTA

Byd på projektet

  • Mindstebuddet for grunden med det ufærdige byggeri er på 1.495.000 kroner. Med i prisen er alle tegninger og ingeniørberegninger til at færdiggøre det planlagte projekt. I følge salgsopslaget hos John Frandsen får man "virkelig noget for pengene," da der allerede er smidt 7.025.868 kroner i projektet i dagspriser. Budrunden stopper 31. maj.
  • Projektet tæller 365 kvadratmeter bolig, hertil 257 kvadratmeter kælder og i alt 1.033 kvadratmeter grund.
  • Den nye ejer bestemmer naturligvis selv, hvad denne ønsker at gøre med det halvfærdige byggeri. Jacob Laage Andersen fra John Frandsen kender ikke standen på byggeriet og opfordrer en køber til at sætte egen rådgiver på sagen.
  • Oprindeligt blev grunden solgt til 635.450 kroner tilbage i 2005.

Publiceret 06 May 2020 10:55