Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S). Arkivfoto

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S). Arkivfoto

Skal betale 20 millioner ekstra:

Fortællingen om Favrskov passer ikke med virkeligheden

Borgmester Nils Boring ærgrer sig over, at Favrskov skal betale 20 mio. kr. ekstra til udligningssystemet. Han mener, at kommunen burde modtage penge

Af
Esben Larsen Mikkelsen

JP Aarhus

Politik Der er ros for at indgå en bred aftale om en ny udligningsreform, hvilket Favrskov har kæmpet for i omkring 12 år. Men den konkrete aftale får tommelfingeren nedad fra Favrskov-borgmester Nils Borring (S).

"Den er ikke rimelig. Der har været en fortælling om, at Favrskov er en vækstkommune, fordi vi ligger op ad en stor kommune. Men i vores egne tal kan vi se, at den ikke passer med virkeligheden. Jeg ærgrer mig, fordi vi længe har argumenteret for, at vi bør modtage penge i udligningssystemet," siger han

Favrskov Kommune skal fremover betale 167,3 mio. kr. til udligningssystemet, der sender penge fra landets rigeste kommuner til de fattigste. Det er 20 mio. kr. mere end før.

Nils Borring kan endnu ikke svare på, hvilke konsekvenser reformen af systemet får for kommunens økonomi, da bl.a. økonomiaftalen mellem kommunernes forening, KL, og regeringen endnu venter.

Publiceret 06 May 2020 14:22