Lina Damgaard kalder hele corona-situationen for surrealistisk. Foto: Birthe Randklit

Lina Damgaard kalder hele corona-situationen for surrealistisk. Foto: Birthe Randklit

Først slapper hun af, og så laver Lina mad igen

"At lave mad er jo det, jeg kan," siger Lina Damgaard

Af
Christina S. Johansen

Hammel Hundredvis af beskeder og reaktioner er strømmet i Lina Damgaards retning, efter hun forrige fredag meldte ud, at hun stopper som forpagter af Inside Upstairs i Kulturhuset InSide i Hammel.

Lina fortalte det i et opslag på restaurantens Facebook-side, og alene her var der 300 reaktioner og 100 beskeder.

"Det rører mig rigtig dybt. Det varmer virkelig. Det har været en rutsjebanetur uden lige. De første par dage følte jeg mig som en fiasko og var ked af det," siger Lina Damgaard og fortsætter.

"Det er bare megatræls. Der var ingen, som havde drømt om, at det her skulle ske. Det er helt surrealistisk. Måske er det ikke rigtig gået op for mig endnu. Det er meget mærkeligt at gå rundt i lokalerne og vide, at det er slut, for jeg har jo brugt syv år på at bygge restauranten op til det, den er i dag. Da jeg overtog, var der dæleme ikke meget at lave."

Fremtidsplanerne

Men hvad så nu? Hvad er fremtidsplanerne for den tydeligvis afholdte forpagter?

"Lige nu skal jeg bare være sammen med min familie og trække vejret lidt. Og så skal jeg da have fundet et sted, hvor jeg kan lave noget mad," siger Lina Damgaard.

Vil du gerne have dit eget igen?

"Måske, men det skal ikke være i den her størrelsesorden. Jeg får jo også mange beskeder fra folk, som eksempelvis siger: 'Jamen hvad nu med vores sølvbryllup næste år, hvem skal nu klare det.' Jamen altså, jeg er her jo stadig, så det finder vi nok ud af - om jeg så har mit eget eller arbejder for nogle andre til den tid," siger Lina Damgaard.

Ville ikke gå konkurs

Som Lokalavisen Favrskov allerede har beskrevet, var det vigtigt for Lina Damgaard at sige stop tids nok til, at alle leverandører har fået betaling, og alt personalet har fået løn.

"Og så er der nok nogle, som vil sige: 'Jamen 10. maj er jo lige om hjørnet.' Ja, men der er stadig så meget uvished i fremtiden, og der er bare rigtig mange faste udgifter, der skal betales hver måned. Så nu stopper jeg, før det kunne være gået rigtig galt. En konkurs ville jo være en rigtig træls ting. Så på den måde har det her ikke været en svær beslutning at tage," forklarer Lina Damgaard, som har tilbudt, at en ny forpagter kan overtage "hele pakken" fra hende med hjemmeside og 55 ansatte.

"Jeg skal også nok hjælpe en ny ejer godt i gang med at lære stedet at kende," siger Lina Damgaard, før hun håbefuldt kommer med en lille reminder til alle:

"Nu er det endnu mere vigtig at bakke op om de lokale forretninger. De får virkelig brug for det!"

Publiceret 07 May 2020 11:00