Hammel Furniture har base i den stolte danske møbeltradition. Møblerne produceres i Danmark i Hammel og stolefabrikken i Skærbæk i Sønderjylland.

Hammel Furniture har base i den stolte danske møbeltradition. Møblerne produceres i Danmark i Hammel og stolefabrikken i Skærbæk i Sønderjylland.

Hammel Furniture leverer mindre overskud

Et første kvartal, der er godkendt. Virksomheden har desuden valgt at benytte sig af rettidig omhug i en krisetid

erhverv Troværdighed. Et nøgleord for Hammel Furniture, der netop har offentliggjort regnskabet for 2019, med endnu et positivt resultat og som kan se tilbage på en positiv start på 2020.

Regnskabet for 2019 viser et mindre overskud, hvilket er som forventet i et år, hvor Findahls Møbelfabrik, Skærbæk blev overtaget af Hammel Furniture.

"Det er selvfølgelig aldrig tilfredstillende at gå tilbage, men på trods af det, er resultatet godkendt. Implementeringen af nyt IT system og generel indkøring af Skærbæk fabrikken i Hammel Furniture koncernen krævede en del ressourcer i løbet af året," fortæller CEO Jens-Ole Staghøj og fortsætter:

"Vi har i hele indkøringsforløbet prioriteret høj troværdighed ved at holde driften i gang og overholde leveringstider. Det betød, at indkøringen trak ud og krævede flere ressourcer end først antaget."

De gode takter i 2019 kulminerede i et godt første kvartal 2020, der i januar blev kickstartet af den bedste Køln møbelmesse i Hammels historie.

"Alt det føles lige nu meget lang væk, hvor vi oplever et helt andet verdensbillede. Alle ressourcer er sat ind på at passe på Hammel og sikre, at vi og virksomheden kommer godt igennem Coronakrisen," fortæller Jens-Ole.

"Umiddelbart efter Mette Frederiksens pressemøde 11. marts nedsatte vi et krise-task-force og satte gang i diverse tiltag for at styre virksomheden godt igennem. Hele tiden med fokus på medarbejdernes sikkerhed og på at hjælpe vore kunder så godt som muligt ved at holde åbent og være tilgængelige."

Jens-Ole Staghøj er taknemmelig for den forståelse og imødekommenhed, han har oplevet overalt på virksomhedens to fabrikker. Alle funktionære - uden undtagelse - er gået 30 procent ned i tid og løn, og produktionen er gået på fordeling.

"Det vidner om, at alle vil Hammel, og devil have virksomheden og arbejdspladserne godt ud på den anden side. Det er jeg utrolig stolt og taknemmelig over."

Helbred prioriteres

"Medarbejdernes helbred har første prioritet, men vi følger naturligvis også ordresituationen meget tæt og justerer løbende for, at vore kunder skal opleve så få gener som muligt. Det har betydet, at vi allerede fra i denne uge går op på 3 dages arbejdsuge i produktionen i stedet for to dage. Meget glædeligt, at opleve en større ordreindgang end vi havde forventet. Det gør, at vi er fortrøstningsfulde for fremtiden," siger Jens-Ole Staghøj.

Hammel Furniture har base i den stolte danske møbeltradition.

Alle møbler produceres i Danmark på fabrikkerne i henholdsvis Hammel og stolefabrikken i Skærbæk i Sønderjylland.

"Vi er stolte over ikke kun at producere i Danmark, men også at anvende råvarer, som for størstedelsen vedkommende kommer fra nærområderne. Det oplever vi som et kæmpe plus i disse tider, hvor der kan være problemer med leverancer og hvor kunderne i større og større omfang efterspørger dansk producerede varer," afslutter Jens-Ole Staghøj.

mj

Publiceret 14 May 2020 16:00