Voldby Kirke får nyt tegltag til 1,7 millioner kroner og samtidig renoveret loftet og klokketårnet. I årene 1877-79 gennemgik kirken også en større renovering. Dronefoto: Michael Wulff

Voldby Kirke får nyt tegltag til 1,7 millioner kroner og samtidig renoveret loftet og klokketårnet. I årene 1877-79 gennemgik kirken også en større renovering. Dronefoto: Michael Wulff

Video:

Den tildækkede kirke ligger i Voldby

Voldby Kirke er pakket helt ind, mens håndværkerne er i gang med en større renovering

Af
Michael Wulff

VOLDBY Der bliver kikket en ekstra gang, når Voldby Kirke passeres i denne tid. Hele den gamle kirke er hyldet ind i en stor presenning, mens håndværkerne har kastet sig over et større projekt. Det omfatter renovering af loft og taget samt klokketårnet.

”Ja, vi har faktisk to projekter kørende lige i øjeblikket,” fortæller menighedsrådsformand Sten Boye Jensen, Voldby.

”Udover selve kirken, har vi fået skabt et lapidarium, som er et mindested på kirkegården, hvor vi kan sætte de bevaringsværdige gravsten, som har stået på et nu sløjfet gravsted, og som gravstedejerne har sagt nej til at tage med,” fortæller han.

Flot arbejde

Det er kirkegårdsleder Jens-Vilhelm Mortensen, som har stået for at tegne og konstruere den cirkelformede bænk og området rundt om mindestedet, der snart er færdigt.

”Ja, det er vores kirkegårdsansatte, som har arbejdet på det, og det har de gjort hurtigt,” siger Sten Boye.

Det varer heller ikke mange sekunder fra man møder de to kirkegårdsmedarbejdere, Lene Filipsen og Mogens Glargaard, bevæbnet med hver sin rive, til de foreslår, at vi kigger ned ved de store træer for at se indretningen af dette lapidarium, som betyder en samling af sten.

Kirken åbner igen

Fra bænken er der fin udsigt til den tildækkede kirke.

”Men vi åbner igen efter corona-nedlukningen, når vi må 18. maj. Så vil der være gudstjenester, selvom kirken er pakket ind. Men bisættelser og begravelser, som normalt foregår i dagtimerne, hvor håndværkerne arbejder og kan forstyrre, vil vi arrangere andre steder,” siger menighedsrådsformanden.

Hadbjerg Tømrerfirma, der er hovedentreprenør på renoveringen, har tidligere pakket kirker ind. I 2019 var det Grundfør Kirke minus tårn, som fik overtræk på.

Publiceret 17 May 2020 11:00