Flere værtshuse har benyttet den ufrivillige lukning til at sætte i stand og renovere. Hos John's Bodega i Hammel, er det blandt andet en ny terrasse, mens Bodega Posthuset i Hinnerup har fået nye vægge og er blevet i standsat. Arkivfoto: Christina Johansen

Flere værtshuse har benyttet den ufrivillige lukning til at sætte i stand og renovere. Hos John's Bodega i Hammel, er det blandt andet en ny terrasse, mens Bodega Posthuset i Hinnerup har fået nye vægge og er blevet i standsat. Arkivfoto: Christina Johansen

Corona-skål:

Øllet flyder igen på værtshusene

Plexiglas, fjernede barstole og lukning til midnat. Værtshusene i Favrskov åbnede mandag

Af
Kian Johansen

Genåbning Øllene klirrer og stamgæsterne har igen indtaget mindst seks værtshuse i Favrskov.

Det bekræfter en rundringning til Vindstyrke 12 i Thorsø, Marks Stigs Kro og John's bodega i Hammel, Bodega Posthuset, Hinnerup, samt Aakroen og Centralkroen i Hadsten.

"Vi har haft travlt med afstandsmåling og plexiglasvæg over baren," fortæller Karina Andersen, indehaver af Vindstyrke 12 i Thorsø.

Der er plads til 67 siddende og 33 stående i det lille værtshus.

"Og det kan vi sagtens klare i hverdagene. Det kan godt blive sværere i weekenden. Det gør lidt ondt, at vi skal undvære Egnsfesten her i denne uge. Der plejer vi at have stuvende fuldt. Men hvis der kommer for mange, så er jeg sikker på, at folk godt kan styre det. Vi er ved godt mod," lyder det fra Karina Andersen, der også afslører, at håndhygiejnen er god.

"Mine kunder er gode til at vaske hænder. Jeg plejer at kunne høre, hvis de ikke bruger papiret i papirsholderen over håndvasken," lyder det med et kæmpe grin.

Stampladser måtte vige

"Vi har fjernet alle barstolene i baren. Gæsterne må jo ikke stå der længere end 15 minutter," fortæller Birger Petersen fra Bodega Posthuset i Hinnerup. Han fortæller, at der er plads til 20 gæster, samt en del udenfor, hvis vejret er til det. Tiden efter lukningen i marts er gået med at istandsætte bodegaen.

"Vi har byttet om på nogle af gæsternes stampladser, for at få plads til så borde og stole som muligt inden for restriktionerne, men det skal nok glide glat. Gæsterne ved godt, at det er ham bag baren, der bestemmer," siger Birger Petersen, der erkender, at det værste kunderne kommer til at savne, er livet langs baren. Nu foregår det ved bordene.

Ny terrasse og sort afstandstape

"Stamgæsterne har glædet sig til at komme tilbage. Og vi har savnet dem," siger Mogens Lykkebo, der har forpagtet Marsk Stigs Kro siden 2002. Kroen har nu plads til 19 personer og ingen må gå op til baren.

"Det her er værre end finanskrisen, men vi overlever nu nok alligevel," lyder det.

Også Jacob Olsen, ejer af John's Bodega i Hammel er klar til at tage imod.

Med godt 300 kvadratmeter er bodegaen i Hammel den største i Favrskov.

John's Bodega har plads til 100 personer, og så er der plads til 22 udendørs på den nyanlagte terrasse.

"Vi har bygget en masse om og fulgt en masse retningslinjer, så der har været travlt med at flytte borde og stole, og sætte sort afstandstape på gulvet. Baren er halvanden meter i bredden, så vi har ikke behøvet plexiglas og der er få barstole tilbage, som man må sidde på i 15 minutter. Men det skal folk nok klare. Vores gæster gode til at sætte sig ved bordene. Vi må jo kun holde åbent til midnat og det er først når sprutten for alvor går ind, at folk glemmer restriktionerne. Det tror jeg ikke de når, når vi nu lukker så tidligt."

Dækkeservietter angiver afstanden

Helle Buch, der ejer Aakroen i Hadsten har haft travlt med at gøre rent og vaske gardiner .

"Plexiglasset ved baren var noget af det sidste, vi nåede at få på plads i går. Vi var så heldige, at vi lige havde bestilt drikkevarer et par dage inden vi lukkede ned, så vi løber ikke tør det næste stykke tid," smiler Helle Buch i telefonen.

Ved bordene ligger der dækkeservietter på de pladser, hvor der må sidde gæster, så ingen er i tvivl om afstandskravet. Og oppe i baren, skal gæsterne stå med en meters afstand.

"Politiet har faktisk lige været her og alt er godkendt," lyder det.

Aakroen har 151 kvadratmeter under tag og plads til knap 40 gæster.

"Jeg er mest spændt på torsdagene, fredagene og lørdagene. Det er der vores værtshus tjener penge ind. Det er især eleverne fra skolerne i Hadsten, såsom Haandværkerskolen og Hadsten Fri Fagskole, der kommer der. Vi ved endnu ikke om de kommer."

Publiceret 18 May 2020 15:30