Der er bestemt ingen sure miner at spore hos Eina Bjerre, der er butikschef i Imerco i Hammel. Her er april-tallene nemlig lidt bedre end sidste år. Foto: CSJ

Der er bestemt ingen sure miner at spore hos Eina Bjerre, der er butikschef i Imerco i Hammel. Her er april-tallene nemlig lidt bedre end sidste år. Foto: CSJ

Byen står sammen:

Mange kunder bakker op om Hammels butikker

Landet er ved at genåbne, og flere kunder finder vej til Hammels butikker

Af
Christina S. Johansen

Hammel I Hammel er stemningen god ovenpå den gradvise genåbning af landet, lyder meldingen fra Lise Reese, indehaver af Nyt Syn Hammel og formand for handelsstandsforeningen.

"Vi er jo næsten i fuld vigør igen. Der er folk og biler i gaden, og folk virker positive og trygge," forklarer hun og tilføjer, at alle er søde til at holde afstand og spritte af.

"Det er simpelthen blevet en helt naturlig del af alles hverdag," siger Lise Reese, som desuden har bemærket en gevinst ved corona-krisen:

"Jeg kan mærke på mange kunder, at de føler, de skal kæmpe sammen for byens butikker. Det er mega fint, og det er vi meget taknemmelige for."

Hun fortæller desuden, at handelsstandsforeningen planlægger det, hun kalder en handelsfest 28.-30. maj som en erstatning for foreningens aflyste arrangementer.

"Der er lidt godt i vente. Selvfølgelig ikke noget, som trækker flere 1.000 til, for vi følger naturligvis restriktionerne og er påpasselige, men jeg tror, at vi alle trænger til at sænke skuldrene lidt og have nogle festlige dage," siger hun.

Har hevet én på arbejde

På den anden side af Østergade hos Hammel Guld og Sølv har indehaver, Claus Leth Pedersen, to kunder i butikken, da Lokalavisen Favrskov slår vejen forbi.

"Folk er jo flinke til at handle lokalt, og nu er der igen kunder både formiddag og eftermiddag, og omsætningen stiger uge for uge. Da det var værst, kunne man jo nogle gange blive i tvivl, om døren overhovedet var låst op," siger en smilende Claus Leth Pedersen, som da også har hevet en medarbejder på arbejde igen.

Mere afslappede kunder

Hos nyåbnede Hitz2Kidz, som sælger legetøj og børnetøj, gentager ejer, Heidi Steffensen, meldingen om "god stemning" blandt kunderne.

"Folk tager sine forbehold og spritter hænder, men man kan godt mærke, at alle nu er lidt mere afslappede," siger hun og forklarer, at butikken har oplevet et nogenlunde stabilt kundeantal og omsætning siden åbningen først i april.

"Vi kan mærke, at folk gerne vil støtte lokalt. Jeg tror, at det er gået op for mange, at de lokale butikker altså lukker, hvis ikke man bakker op. Og det, tror jeg på, vil holde ved."

Bedre tal end sidste år

Et stykke længere ned ad gaden er der flere smil at hente. I Imerco kan butikschefen, Eina Bjerre, nemlig se tilbage på en april, hvor tallene faktisk er en smule bedre end sidste år.

"Der var kun lige en uge, hvor der var stille, men ellers har vi kørt fuldt på. Vi har nydt godt af, at folk har handlet hjemme i Hammel fremfor at tage i storcentre."

Publiceret 19 May 2020 19:00