"Nu er der jo tale om et nyt anlæg, så vi ville prøve at gøre det flot og spændende, samtidig med at det er til at holde. Det afprøver vi her," siger Niels Christian Laustsen. Foto: Christina S. Johansen

Kønt tiltag:

Blomstrende forsøg på ny rundkørsel

Fra februar til oktober blomstrer den nye rundkørsel ved stadion i Hammel

Af
Christina S. Johansen

Hammel Tulipaner, perlehyacinter, og tusindfryd står i fuldt flor i Hammels nyeste rundkørsel ved stadion. Rødt, blåt, gult og hvidt er farvepaletten, som lyser op og sætter et smil på i hvert fald undertegnedes ansigt, hver gang turen går forbi - det er lige før, man tager en ekstra tur rundt bare for at kigge.

Faktisk er der tale om et lille forsøg i rundkørslen, fortæller Niels Christian Laustsen, der er afdelingsleder i Trafik og Veje i Favrskov Kommune:

"Nu er der jo tale om et nyt anlæg, så vi ville prøve at gøre det flot og spændende, samtidig med at det er til at holde. Det afprøver vi her," siger han.

Men betyder det så, at man kan forvente flere blomstrende rundkørsler i kommunen?

"Det er ikke noget, som vi har planlagt, men hvis der er en anledning til det, er vi da ikke blinde for at gøre noget lignende andre steder. Men det er ikke sådan, at vi bare farer ud og ændrer alle anlæg," siger han.

Rødt, blåt, gult og hvidt er farvepaletten, som lyser op. Foto: Christina S. Johansen

Rødt, blåt, gult og hvidt er farvepaletten, som lyser op. Foto: Christina S. Johansen

Positive kommentarer

Charlotte Ahrndt Jensen, der er have- og parkingeniør i Favrskov Kommune, forklarer, at planterne er udvalgt efter, at rundkørslen kan stå i blomst fra februar til slut september - måske endda start-oktober.

"I februar/marts kom forskellige krokusser. I april/maj tulipaner og perlehyacinter og fra juni en staude-engblanding med blandt andet guldslør, okseøje, californisk valmue, hør, forglemmigej, tusindfryd og morgenfrue. Det er dog ikke sikkert, at alt blomstrer, da det kommer helt an på jord, vand og sol," fortæller Charlotte Ahrndt Jensen, som forklarer, at før den "blomstrende beslutning" blev truffet, var der allerede kommet muldjord på rundkørslen, og derfor var en mere hjemmehørende blomsterblanding udelukket, da den foretrækker en mere næringsfattig jord. Charlotte Ahrndt Jensen er glad for at have fået lov at være inde over denne lidt anderledes rundkørsel.

"Det var en fed opgave, og jeg synes, at det er dejligt, at vi har fået så mange positive kommentarer," fortæller hun.

Publiceret 21 May 2020 16:00