Kunne åbne i dag:

Fotorama åbner først næste fredag

Sikkerhed fremfor alt får 90 frivillige fra Fotorama til først at åbne en uge efter at de må

Af
Kian Johansen

Hammel Selvom Fotorama kunne have åbnet i løbet af i dag, så betyder det ikke en forhastet åbning, næ man venter til næste fredag.

"Vi mangler stadig retningslinjer og så vil vi ikke åbne op med gamle film på listen," fortæller formand Lars Tandrup Christensen, der i det hele taget udviser rettidig omhu.

"Vi vil ikke forhaste os. Vi har for eksempel endnu ikke indkøbt håndsprit. Vi har planlagt hvordan det skal være, men afventer de sidste dessiner fra sundhedsmyndighederne."

Og de kommer først senere i dag, fredag.

Som alle andre biografer i Danmark, så afventer man filmbranchens premiereliste, der viser hvilke film biograferne kan få. Den liste kommer med al sandsynlighed først i begyndelsen af næste uge.

"Salen er 400 kvadratmeter og der er 1,15 meters afstand mellem rækkerne. Så vi kunne nok have 100 inde ad gangen. Men vi går nok efter de 50," fortæller Lars Tandrup Christensen om de overvejelser bestyrelsen allerede har haft om en åbning.

"Der er bemanding nok til at åbne op," forsikrer Lars Tandrup Christensen. Kun få af de 90 frivillige har ikke lyst til stå bag disken på grund af Corona-situationen.

Publiceret 22 May 2020 13:05