Sol over corona. Pressefoto

Sol over corona. Pressefoto

Præsteklumme:

"Vi står over for en ny, solbeskinnet dag"

Her får du ugens præsteklumme skrevet af sognepræst og daglig leder Kjeld B. Nielsen

Af
Sognepræst og daglig leder Kjeld B. Nielsen

klumme Da konfirmanderne før påske pludselig skulle til at undervises hjemme, fik nogle af mine kolleger travlt med at omredigere undervisningsmaterialet, så det kunne bruges til hjemmeundervisning.

En af hjemmeopgaverne bestod i at lave en fremstilling af påskeevangeliet i form af et kreativt produkt, f.eks. en tegning, videofilm eller tegneserie. Og vi modtog mange forskellige og mange rigtigt gode bidrag. Et lidt anderledes bidrag er vist her på siden. Det er lavet af Silje fra 7A på Rønbækskolen.

Billedet viser en gyldent glødende sol, der er i færd med at oplyse og overvinde en sort coronavirus.

Tegningen illustrerer den situation, vi er i nu, med en "oplukning" af verden efter coronaens dødelige hærgen og lammelse af store dele af det normale liv. Vi står over for en ny solbeskinnet dag.

Når Siljes billede også er et godt påskebillede, så er det fordi, at det viser, at livet vinder over døden, når Gud har en finger med.

Kjeld B. Nielsen. Pressefoto

Kjeld B. Nielsen. Pressefoto

Kristendommen er ikke påstanden om, at alt er godt. Men kristendommen er troen på, at det hele nok skal ende godt på den anden side af døden og elendigheden.

Kristendommen er troen på, at morgensolen vinder over natten, og at lyset vinder over mørket. Du kan selv gøre meget for at bekæmpe coronaen ved at spritte af og ved tænke dig om og vise hensyn. Og det er dejlig at vi har et velsmurt og kompetent velfærdssamfund med Mette Frederiksen i spidsen.

Men allermest fortrøstningsfuld er jeg dog ved Siljes solopgang. Altså i troen på, at Vorherre nok skal få solen op om morgen og lade den skinne på os, dag efter dag, og sprede nyt håb og glæde.

Publiceret 24 May 2020 06:00