Johannes og Gerda Olesen fra Hammel kan holde diamantbryllup. Indsendt foto

Johannes og Gerda Olesen fra Hammel kan holde diamantbryllup. Indsendt foto

Husmandspar fra Hammel fejrer diamantbryllup i deres paradis

I dag kan Johannes og Gerda Olesen fra Hammel fejre, at de har været gift i 60 år. Her er det parrets datter, som fortæller

Af
Lone Buhl Pedersen

datter

Torsdag 28. maj kan Johannes og Gerda Olesen fra Hammel holde Diamantbryllup.

Johannes Olesen, der kommer fra et lille husmandssted ml. Foerlev og Mesing og Gerda Olesen, der også kommer fra landet – men fra landet på Fyn - mødte hinanden da de samtidig i 1956 havde plads på gården Smidstruplund ved Bogense.

28. maj 1960 ringede Skovby kirkes kirkeklokker (Skovby kirke ved Bogense) og Gerdas ungpige efternavn, der var Hansen - blev nu ændret til Olesen.

Johannes kan den dag i dag huske, at præsten her ved deres vielsen sagde, at et ægteskab var en gave og en opgave.

Husmandssted blev deres paradis

Gaven og opgaven blev hjemmet/husmandsstedet på Søbygårdsmark 133, 8450 Hammel.

Husmandsstedet blev deres fælles gave og opgave. Det blev deres gode og sikre levebrød. Det blev deres lille Paradis på jord - derfor bor de her også stadig. Dog er de 12 tdr. jord, der hører til gården gennem de sidste år været lejet ud - og udbygningerne, hvori, der tidligere var køer, kalve og grise er nu fyldt med børnenes ting og sager.

Men i hønsehuset er der stadig høns og en enkelt hane, der passer godt på dem. Naboens kat har indtil for ganske nyligt også haft delehjem her på gården.

En stor familie

Gaven og dermed også opgaven blev også deres fire vidt forskellige piger. Hanne – Lone – Inge og Tine. Og med fire piger fulgte svigersønner og adskillige børnebørn og indtil videre et oldebarn.

Børnebørn blev også en stor del af gaven og opgaven som de begge har taget del i og den dag i dag begge kan glæde sig over. ”Tænk sig at vi to er blevet til så mange” - synes man at kunne se de tænker.

På dagen er der morgensang og rundstykker på Coronavis. Det vil sige, at der synges ude på gårdspladsen, hvor der også her udendørs drikkes en kop stående kaffe og spises et rundstykke.

Corona-sikkert knus

Johannes og Gerda skal denne dag af sine døtre have et ordentligt knus – derfor har døtrene denne dag taget engangsregnjakker på. Når en sådan engangsregnjakke vendes forkert, således at hatten dækker ansigtet – ja så skulle et knus være corona sikret.

Livet er en gave og en opgave – men at få lov til at blive Diamantbrudepar – og at alle ens fire børn er i live – ja sådan en dag opleves livet mest som en gave.

Publiceret 28 May 2020 06:00