Stem nu:

Hvem er årets Forening?

Stem på din favorit indtil mandag 15. juni.

Af
Kian Johansen

Fire foreninger er i spil som Årets Forening under Guldfesten.

Afgiv din stemme, og husk at vi kun bruger din e-mail til at sikre at stemmen er gyldig. Lokalavisen Favrskov gemmer ikke oplysningerne til efterfølgende brug.

Læs mere om hver enkelt kandidat under afstemningsfeltet.

Favrskov Frivilligcenter

Favrskov Frivilligcenter

Frivilligcenter Favrskov.

Foreningen gør et stort stykke arbejde med mange forskellige borgergrupper, herunder sårbare og udsatte unge. Foreningen favner bredt og er god til at tage hård om mange forskellig individer, specielt i disse tider hvor de laver forskellig online tiltag for at folk ikke skal sidde derhjemme og være ensomme. Samtidig gøres der et stort stykke arbejde for at fremme frivillighed i hele Favrskov. Blandt andet ved hjælp af kruser, og anden praktisk hjælp til de frivillige foreninger.

Hadsten Håndbold

Hadsten Håndbold har haft medlemsvækst med over 50 procent over de to seneste år. Der er indført et innovativ tiltag for at tiltrække nye medlemmer, kaldet #MereEndHåndbold-konceptet.

Næsten 50 procent af medlemmerne er mellem 2-12 år. Der foregår masser af aktiviteter udenfor håndboldbanen, sat i verden af klubbens frivillige. Klubbens værdier er så fremtrædende og klare overfor omverdenen og i alt man gør og laver til daglig. Klubben rummer både bredde og elite i et fællesskab.

Der er etableret en LykkeLiga. Kvindeholdet i 1. division er Danmarks højest rangerede amatørhold. Klubben har Danmarks største Trille Trolle afdeling. Der er kommet stor succes ud af at arrangere Five-a-Side Håndbold. Hadsten Håndbold er blandt de 5 største håndboldklubber i Danmark. Der er gang i et Klub-Skole projekt med to lokale skoler.

Hammel GF

Opførelse af nyt lækkert Outdoor anlæg på Hammel Stadion – Med fri brug til alle. Sportscamp – Sommercamp for unge med idræt på tværs af idrætsgrene. Fokus på det sociale. Ny afdeling – Bordtennis. DM i badminton for U17-19. Sprintstævne i Svømning. Koncert i Fotorama Hammel (I samarbejde med Fotorama).

Hammel Hestemarked med ca. 50.000 besøgende hen over de 4 dage. Åben Idræt (Idræt på tværs) afviklet 3 gange med ca. 450 deltagere pr. gang. Legeland – afviklet i vinter- og efterårsferie ca. 800 børn pr. gang. Julefrokost i samarbejde med HIC. Jule-Bal 1. juledag med 700 gæster. Og masser af sport. Stævner, turneringer, gymnastik opvisning, Gymnastik Galla, Frijsenborgløbet, listen er lang. Fodbold og badmintonskoler i sommerferien. Hammel GF har ca. 800 frivillige – Bare til Hestemarked er over 350 frivillige i sving. I 2019 kom bordtennis også til live i Hammel GF – Det startede i det små i 2018 som forsøgsballon, men blev hurtigt populært og nu er det en rigtig afdeling, der stiller turneringer m.m. Der er lavet et stærkt samarbejde med Skovvangsskolens idrætslinje, hvor der uddannes træneraspiranter. Et tæt samarbejde mellem skolen og foreningen så der er nye friske unge drenge og piger klar til at træde til i frivillighedens regi.

Natteravnene Hadsten- Hinnerup og Søften.

Natteravnene blev i 2019 Årets Forening, blandt samtlige natteravneforeninger i Danmark. Foreningen er startet i 2015 og har i dag 32 Natteravne. formand Heidi Hagen Siem har været med fra starten, hendes snakketøj slipper ikke mange forbi. Hun har skaffet så mange sponsorer, den seneste er Radan, så der er bolsjer til de næste år. Heidi har de sidste tre år pakket poser til alle konfirmander i Hadsten - Hinnerup. (Når hun kalder, står der altid nogen til at hjælpe). Der er lavet aftale med Falck i Hinnerup om lokale til møder, der er skaffet tre cykler der står på Falckstationen. Formanden har skaffet en gulmalet campingvogn til messer og markeder, så nattteravnene kan være synlige.

Det har vi opsat som mål for at kunne blive Årets Forening:

En forening i Favrskov, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere eller på anden måde har markeret sig, foreningen har opnået en stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Det kan knytte sig til indsatser, der har været igangsat inden for de sidste par år, og hvor effekten ses nu. Diplom og 5.000 kroner. Sponsor: Wavin.

Fakta

  • Hver vinder i hver af Guldfestens fem kategorier får, udover æren, et diplom og en pengepræmie på 5.000 kroner. Guldvinderen får dog 10.000 kroner. Online stemmerne tæller 50 procent, mens juryens stemmer også tæller 50 procent. Online afstemningen slutter mandag 15. juni og vinderne offentliggøres derefter i Lokalavisen Favrskov.
  • Juryen består af: Malene Tang Stærk fra hovedsponsoren Wavin, Steen Thomasen, formand for Kultur-og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune, Peter B. Laursen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Favrskov, Aksel Halkjær Lund, formand Kulturelt Samvirke i Favrskov, Michael Hejlskov fra Favrskov Idrætssamvirke, Dan Brandt, Formand for Thorsø-Tungelund IF, samt Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 28 May 2020 16:00