Kultur i vores område: Stem på Årets kulturtalent

Hvem skal vinde prisen som årets kulturtalent og præmien på 5.000 kroner. Stem på din kandidat indtil mandag 15. juni.

Af
Kian Johansen

Kultur er en meget bred formulering, når du kigger på årets kandidater inden for Årets Kulturtalent. Det afspejler den alsidighed, du kan møde i Favrskov.

Afgiv din stemme, og husk at vi kun bruger din e-mail til at sikre at stemmen er gyldig. Lokalavisen Favrskov gemmer ikke oplysningerne til efterfølgende brug.

Hinnerup Gardens trommekorps

Trommekorpset består af 6 medlemmer i aldersgruppen fra 15 til 25 år. Matilde Ryom Pedersen, 15 år, Maria Plaskett, 16 år, Emil Ryom Pedersen, 18 år, Casper Pieper, 18 år. Jonas Tilsted Hansen, 22 år, samt Theis Egsgaard Hansen, 25 år.

Siden 2012 har Trommekorpset konkurreret i koncert-disciplinen for trommekorps ved DM for bygarder. Det er tidligere år blevet til placeringer i både top 5 og top 3. Niveaumæssigt altid lige efter de dygtigste i landet. I 2018 havde trommekorpset debut med deres nye instruktør Rasmus Clemens. Han har arbejdet en del med at udvikle de enkelte medlemmernes individuelle talent og har haft stort fokus på at fremhæve alle korpsets styrker. Det arbejde har båret frugt og ført til at trommekorpset vandt Danish Open i 2018 og ved DM for Bygarder sidste sommer resulterede det i en super flot præstation – nemlig sejren i koncertkonkurrencen for trommekorps og dermed blev pokalen bragt hjem til Favrskov. Hovedparten af medlemmerne har fået hele deres musikalske opdragelse i Hinnerup Garden.

Emilie Skov Dalgaard

15-årig guitarist fra Hadsten. Hun er et talent udover det sædvanlige på sin guitar. Hun er en af de elever, der bidrager aktivt til musikskolens koncerter i alle mulige sammenhænge, både som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

"Hun har et dejligt overblik over guitaren, er en fantastisk bladspiller og er tilmed også flittig. Hun kommer altid velforberedt til sine timer. Hun har har manifesteret sig med stor autoritet, ikke mindst i musikskolens akustiske orkester ”Favrskov Unplugged”. Mange vil huske Emilies formidable guitarspil ved musikskolens sommerkoncert i Sløjfen, Hadsten (juni 2019), hvor hun spillede solostemmen i Beatles-nummeret "Here Comes The Sun"!, lyder skudsmålet fra hendes musiklærer.

Udover at spille guitar spiller Emilie ligeledes trompet på musikskolen. Emilie har en meget bred musikalsk interesse og spiller alt lige fra pop og jazz til klassiske trompetværker. Hun har virkelig flair for at spille trompet og udforske forskellige genrer.

Karoline Bloch

Anmelder bøger på sin hjemmeside https://romeoreviews.wixsite.com/romeoreviews Kulturformidleren går på Favrskov Gymnasium og har indtil videre anmeldt 200-300 bøger i alle mulige genrer på sin blog, som hun startede som 14-årig. Den 18-årige dyrker også sit talent inden for musik og malerier. Hun har spillet tværfløjte i over ti år og behersker ukulele. Hun er ved at øve sig i guitarspil og klaverspil. Hun har været medredaktør på Forlaget Brændpunkt og har været med til at få flere bøger gjort klar til udgivelse.

Nanna Amstrup

Nanna Amstrup er fra Hammel og 25 år. Hun læser til billedkunstner i Oslo og har gennem sine kunstværker vist et udsædvanligt talent.

Det har vi opsat som mål for at kunne blive Årets Kulturtalent:

En forening i Favrskov, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere eller på anden måde har markeret sig, foreningen har opnået en stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Det kan knytte sig til indsatser, der har været igangsat inden for de sidste par år, og hvor effekten ses nu. Diplom og 5.000 kroner. Sponsor: Wavin.

Fakta

  • Hver vinder i hver af Guldfestens fem kategorier får, udover æren, et diplom og en pengepræmie på 5.000 kroner. Guldvinderen får dog 10.000 kroner. Online stemmerne tæller 50 procent, mens juryens stemmer også tæller 50 procent. Online afstemningen slutter mandag 15. juni og vinderne offentliggøres derefter i Lokalavisen Favrskov.
  • Juryen består af: Malene Tang Stærk fra hovedsponsoren Wavin, Steen Thomasen, formand for Kultur-og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune, Peter B. Laursen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Favrskov, Aksel Halkjær Lund, formand Kulturelt Samvirke i Favrskov, Michael Hejlskov fra Favrskov Idrætssamvirke, Dan Brandt, Formand for Thorsø-Tungelund IF, samt Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 29 May 2020 16:00