I vandet:

Tungelundbadet åbner i Pinsen

Det udendørs svømmebad i Thorsø fik lov til at åbne i går, og gør nu klar til at åbne i løbet af Pinsen

Af
Kian Johansen

Thorsø Vandet er langsomt på vej til at blive opvarmet til 28 grader i Tungelundbadet, fortæller formand for Tungelundbadet, Jette Laursen.

"I morges klokken 5 lå det på 21 grader," fortæller formanden der gør klar til at åbne for bade-ivrige gæster så hurtigt som muligt.

"Vi ved ikke præcist hvilken dag, men det bliver i Pinsen. Vi har fyret op for vamen, og så snart det er 28 grader, så åbner vi," lover hun.

Torsdag fik hun nemlig brev fra Favrskov Kommune om, at Tungelundbadet måtte genåbne. Og Corona-linjen har også bekræftet det, og anvist retningslinjerne for åbningen.

"Jeg har haft ringet rundt til alle mulige instanser for at høre, hvornår vi måtte åbne. Og så kom det pludselig i går, jubler hun.

Det bliver selvfølgelig med restriktioner.

"Vi må ikke åbne omklædningsrummene, så folk skal bade hjemmefra. De kan så skylle sig uden sæbe i vores udendørs bruser. Vi håber selvfølgelig folk er så rene som muligt. Ellers doserer vores anlæg mere klor i vandet."

Der bliver sat skilte op på området og tegnet med kridt, så folk ikke sidder for tæt på området. Der må stadig kun forsamles ti personer, der kender hinanden.

"Men vi har 2.500 kvadratmeter i alt, så der er plads nok. Måske fremrykker vi planerne om at fjerne noget hæk på området, så bliver der plads nok."

Alt tyder på, at holdene med aftensvømning og morgensvømning også starter op, men stadig med en begrænsning på 10 personer.

Voldby venter lidt

I Voldby er man ikke klar til åbning endnu, lyder det fra formand Jens Peter Larsen. Her har man kigget meget på restriktionerne, især omklædningen og afvaskningen har givet mange tanker.

"Men hvis der er åbnet op, så vil vi gerne åbne så hurtigt som muligt, vi undersøger det fra dag til dag." lyder det.

Publiceret 29 May 2020 13:00