Der var stor åbenhed og imødekommenhed fra begge parter til mødet i Kanonen torsdag 28. maj. Foto: Google Maps

Der var stor åbenhed og imødekommenhed fra begge parter til mødet i Kanonen torsdag 28. maj. Foto: Google Maps

Positivitet ovenpå møde:

Institution og lokale vil involvere sig mere i hinanden

Mødet mellem institutionen Kanonen og de lokale borgere i Vissing var vellykket lyder det fra begge sider

Af
Christina S. Johansen

Vissing 21 lokale fra Vissing deltog torsdag eftermiddag i et møde med ledelsen fra det socialpædagogiske opholdssted Kanonen, som ligger i selvsamme by. Det var Kanonen, som havde indbudt til mødet for at genetablere trygheden efter en ubehagelig episode natten til 19. maj, hvor en 16-årig dreng fra institutionen stak en lokal 73-årig mand i armen.

Dagen derpå lyder meldingen fra både Kanonen selv og flere lokale, at mødet forløb endda rigtig godt.

Helle Blunck Behr var en af de lokale, som havde taget i mod muligheden for en dialog med institutionen.

"Det var så fint et møde," siger hun og fortsætter:

"Vi fik et fint indblik i, hvilke forhold Kanonen arbejder under - at man eksempelvis ikke bare må låse dørene for de unge. Jeg synes, at der fra alle sider var en meget positiv og imødekommende stemning. Jeg forventede egentlig en masse negative røster, men det synes jeg faktisk ikke, at der var. Jeg tror, at der er kommet mere ro på nu."

Flere andre giver på Facebook-siden 'Vissing landsby' også udtryk for, at mødet var vellykket.

Er ikke bange

Helle Blunck Behr har ikke selv været utryg siden knivoverfaldet, og hun har heller ikke oplevet en utryg stemning blandt sine umiddelbare naboer.

"Det er faktisk kun på Facebook, at jeg har kunnet se, at folk er utrygge, men det er altså ikke noget, som jeg har snakket med nogle om. Jeg går også selv tur med hunden sent om aftenen, det er jeg ikke bange for," siger hun og tilføjer:

"Det er selvfølgelig rigtig trist, at det her er sket, men det kan altså ske alle steder. Jeg har også været lidt træt af, at når der er sket noget kriminelt i byen, så er der lynhurtigt blevet peget fingre af Kanonen. Det er jo så nemt at sige: 'Årh, det er også dem oppe fra Kanonen', men det kan lige så vel være nogle udefra."

Stor imødekommenhed

Fra Kanonens side er der ligeledes glæde over mødets udfald - faktisk var der tre møder i træk for at holde deltagerantallet nede grundet corona.

Den pædagogiske chef, Mogens Rasmussen, fortæller:

"Det var rigtig godt. Vi mødte stor åbenhed, imødekommenhed, velvilje og forståelse fra de lokale. Faktisk sagde vores afdelingsleder, at hun havde oplevet så meget åbenhed, at hun næsten fik lyst til at flytte til byen. Den slags findes ikke mange steder."

Der var særligt én ting, som gik igen på møderne, forklarer Mogens Rasmussen.

"Det, vi oplevede, var det gennemgående tema på alle tre møder, var et ønske om, at vi skal involvere os noget mere i hinanden. Det tager vi til os, og det vil vi blive bedre til for på den måde at få bygget endnu mere bro. Det kan være alt fra eksempelvis at deltage i sankthans-bålet eller deltage i fællesspisning, hvis de unge kan rumme det. Det kan også være, at vi får unge, som gerne vil have et fritidsjob, så vil vi gå i dialog med de lokale, om der er nogle, som mangler arbejdskraft. Faktisk tager vi dette med involvering i lokalområdet med os til vores andre fem afdelinger."

FAKTA

Kanonen og knivstik

  • Kanonen er et socialpædagogisk opholdssted med seks afdelinger, som alle er placeret i nærheden af Hadsten. Kanonen er godkendt til at modtage utilpassede børn og unge i alderen 12-23 år.
  • Klokken 00.15 natten til tirsdag 19. maj stod en 73-årig mand udenfor sit hus i Vissing, da en 16-årig dreng og en jævnaldrende pige dukkede op og kontaktede ham. Drengen sagde, han ville have den ældres bil, og da han nægtede, stak drengen ham i armen med en dolk. Han fik et sår i venstre overarm, som ikke var dybt.
  • Den 16-årige blev varetægtsfængslet i fire uger på en institution.

Publiceret 29 May 2020 17:13