Det er den sydlige del af Enslevvej, retning mod Haxholmvej der nu spærres af i et års tid. (På billedet er det vejen længst væk fra beskueren). Dronefoto: Michael Wulff

Det er den sydlige del af Enslevvej, retning mod Haxholmvej der nu spærres af i et års tid. (På billedet er det vejen længst væk fra beskueren). Dronefoto: Michael Wulff

Rundkørsel:

Betonklodser skal lave farligt kryds om til t-kryds

Langt billigere løsning på vej til Gelbrovej-krydset mellem Houlbjerg og Aidt. En del af krydset spærres af med betonklodser

Af
Kian Johansen

Trafik En salomonisk og langt billigere midlertidig løsning for Favrskov farligste kryds blev stemt igennem Favrskov byråd forleden.

Flemming Nørgaard (V) foreslog at vente med en vejudvidelse til halvanden million kroner og i stedet opsætte betonklodser, der i et års tid vil afspærre den sydlige del af Enslevvej, mod Haxholmvej.

Dermed omdannes et kryds med fire veje der mødes, til et T-kryds i stedet.

Tudetosset udvidelse

"Det er da tudetosset at bruge halvanden million kroner på en vejudvidelse. I hvert fald hvis det er med håbet om at trafikuheldene så ophører. En rundkørsel er formentlig den eneste rigtige løsning, men det er også en dyr løsning. Jeg tror der et noget helt andet i spil, når man kommer fra Vellev-siden, så er der nogle skyggevirkninger langs skoven, der påvirker bilisterne. Så selv om vi midlertidigt omdanner det til et T-kryds, er jeg bange for, at vi stadig ser nogle uheld. Indtil videre er det her den næstbedste løsning," mente Flemming Nørgaard (V). Udover at være byrådsmedlem er han også politimand.

Løsning et års tid

Indtil videre er det en midlertidig løsning i et år.

"Viser det sig, at det ikke virker, kigger vi ind i, at der skal laves en rundkørsel," påpegede Anders G. Christensen. Og ingen modsagde ham.

Krydset har haft en del bevågenhed fra kommunens side. Der har været et møde på stedet, med politikere, vejingeniør, vejchef, to eksperter fra Østjyllands Politi.

Målt 130 km/t

Ingen byrødder stemte imod, så snart kommer betonklodserne op, og byrødderne har lagt godt halvanden million kroner tilbage i kommunekassen.

"Nogle bilister drøner lige over, og mange kører væsentligt stærkere end de 70 km i timen, som er tilladt. Vi har haft kabler på vejen til at måle hastigheden, og der er målt helt op til 130 kilometer i timen," forklarede Anders G. Christensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Der er ellers fældet træer for at give bedre oversigt og der er sat større trafiktavler med hastighedsbegrænsninger.

Men nu kommer der altså betonklodser op på Enslevvej, mod Haxholmvej.

Publiceret 29 May 2020 11:00