Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S). Arkivfoto

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S). Arkivfoto

Borgmesteren:

"Det er billigt at have virksomhed i Favrskov"

Fem punkter peger borgmester Nils Borring (S) ud som Favrskovs force, når det gælder erhverv

Af
Christina S. Johansen

Erhverv Hvad gør Favrskov Kommune til et godt sted at have virksomhed?

Til det spørgsmål stiller borgmester Nils Borring (S) skarpt på følgende områder: Gratis byggesagsbehandling, ingen dækningsafgift, nærhed til både den politiske og administrative del af kommunen, geografisk beliggenhed og åbne genbrugspladser på tværs af kommunegrænser.

"Her i kommunen er byggesagsbehandlingen gratis for erhvervsbyggeri. Vi har desuden prioriteret mere bemanding, hvilket har nedbragt sagsbehandlingstiden. Faktisk har vi en person ansat til kun at tage sig af virksomhedernes henvendelser," forklarer borgmesteren, som dernæst fremhæver det, at virksomheder betaler nul kroner i dækningsafgift.

"Det betyder, at det er billigt at have virksomhed i Favrskov," siger Nils Borring om dækningsafgiften, som jo er den ejendomsskat, kommunen kan pålægge virksomheder til dækning af de udgifter, som virksomhedernes ejendomme påfører kommunen.

Nærheden er en force

Efter mange besøg hos og samtaler med virksomheder her i kommunen kan borgmesteren desuden pege på endnu et område, hvor Favrskov har en force:

"Jeg har efterhånden hørt fra mange virksomheder, at de er glade for den nærhed, der er til både den politiske og administrative del af kommunen. Man kan jo nærmest kontakte både borgmester og kommunaldirektør døgnet rundt," siger Nils Borring.

En god beliggenhed

Favrskovs beliggenhed lige midt mellem mange store købstæder fremhæver borgmesteren også.

"Det betyder selvfølgelig, at vores virksomheder nemt kan få både opgaver og medarbejdere fra nabobyerne," siger han.

For Søftens vedkommende er det desuden nærheden til E45, som trækker op.

"Og her gør vi det nu endnu nemmere at komme hurtigt på motorvejen ved at lave en ny shunt fra Århusvej til motorvejen," siger Nils Borring, som fortsætter:

"Vi arbejder også fortsat på at få E26 til at blive et projekt, der kan realiseres."

Et sidste punkt, som borgmesteren slår ned på, er et samarbejde mellem de 12 kommuner i Business Region Aarhus, som betyder at erhvervsdrivende kan benytte genbrugspladserne på tværs af kommunegrænser.

Publiceret 01 June 2020 19:00