I Favrskov Kommune er antallet af nyudbudte huse faldet siden uge 11 midt i marts, hvor regering lukkede ned for Danmark. Bunden blev nået i uge 16, hvor kun ni villaer kom til salg i kommunen - over halvt så mange som samme uge i 2019. Foto: Unsplash

I Favrskov Kommune er antallet af nyudbudte huse faldet siden uge 11 midt i marts, hvor regering lukkede ned for Danmark. Bunden blev nået i uge 16, hvor kun ni villaer kom til salg i kommunen - over halvt så mange som samme uge i 2019. Foto: Unsplash

Flere boliger til salg:

Modet vender tilbage til boligmarkedet efter coronakrisen

Salget i Favrskov Kommune er stigende, men når ikke Aarhus-højder

bolig I takt med at landet så småt er begyndt at åbne igen efter nedlukningen samfundet på grund af coronakrisen, er der ved at komme gang i boligmarkedet igen i Østjylland. Et boligmarked, hvor langt færre nye boliger kom til salg, men nu ser det ud til at vende; I hvert fald er der efter en større nedtur begyndt at komme flere boliger til salg igen.

Det viser tal fra boligsitet Boliga.dk. I Favrskov Kommune er antallet af nyudbudte huse faldet siden uge 11 midt i marts, hvor regering lukkede ned for Danmark. Bunden blev nået i uge 16, hvor kun ni villaer kom til salg i kommunen - over halvt så mange som samme uge i 2019. Men de seneste fire uger er der kommet flere og flere huse til salg og i sidste uge nåede tallet op på 17 - hvilket endda er mere end det tidspunkt sidste år.

Tilliden er vendt tilbage

Ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, skyldes stigningen, at modet er ved at komme tilbage til boligkøberne og -sælgerne efter en usikker tid.

"Mange var bekymrede for et brat fald i priser og handelsaktivitet, og det fik nogle sælgere til at trække følehornene til sig. De var bange for at sætte deres bolig til salg i et marked uden købere. Det stigende udbud vidner om, at sælgerne har fået tilliden tilbage, og det er vigtigt, for at markedet kan ryste krisen af sig," siger hun til Boliga.dk.

Selvom der er kommet flere boliger til salg i Favrskov Kommune efter dykket under Coronakrisen, går det ikke lige så stærkt som i for eksempel Aarhus, hvor stigningen ligger på den anden side af 30 procent de seneste uger. I Favrskov er tallet gået fra 10, 11 til 17 de seneste tre uger, men generelt går lidt langsommere i de mindre kommuner, hvor der primært er villaer og rækkehuse frem for lejligheder.

"Mange husejere har en lang tidshorisont, og boligejeren ved godt at priserne både vil gå op og lidt ned i løbet af deres ejertid. De tager derfor situationen roligt," siger Lise Nytoft Bergmann.

"Samtidigt er der færre førstegangskøbere end i for eksempel Aarhus - og derfor er der ikke nær så mange, der risikerer at komme ind på boligmarkedet på et dårligt tidspunkt," siger hun til Boliga.dk.

I øjeblikket koster husene, som bliver sat til salg i Favrskov Kommune, i gennemsnit omkring 15.000 pr. kvadratmeter. Til sammenligning kommer villaerne i Aarhus Kommune på markedet til en gennemsnitlig udbudskvadratmeterpris på 35.700 kroner.

mj

Publiceret 01 June 2020 11:00