Oplever man problemer med gade- eller lyskryds kan man altid indberette det her: www.favrskov.dk/borger/trafik-og-veje/fejlmeld-gade-og-trafiklys Foto: Michael Wulff

Oplever man problemer med gade- eller lyskryds kan man altid indberette det her: www.favrskov.dk/borger/trafik-og-veje/fejlmeld-gade-og-trafiklys Foto: Michael Wulff

Borgere raser over Lyskryds-bøvl:

"Kritikken er skudt over mål"

Lyskrydset ved Alléen/Ulstrup Skovvej/Slotsvej har igen været ramt af bøvl - et overgravet kabel. Det er nu repareret, men fejlene har gjort de lokale sure

Af
Christina S. Johansen

Ulstrup Det er ikke just pæne ord, som Ulstrups nyrenoverede lyskryds får med på vejen i den lokale Facebook-gruppe 'Ulstrup by' samt på Favrskov Kommunes side.

I den pænere ende er det udsagn som: "Mere end almindeligt ustabilt," "igen, igen - en dag koster det menneskeliv," og "fuldstændig kaotiske tilstande ved det kryds."

I den knap så pæne ende lyder det: "Jeres lort virker stadig ikke," "Favrskovs egen udgave af IC4," og "det kan efterhånden ikke tolkes på andre måder, end at man er totalt inkompetent eller ligeglad. Det er helt til grin, at det kan udvikle sig til sådan et cirkus."

Utilfredsheden skyldes, at lysreguleringen, som hidtil har været Favrskovs ældste, blev renoveret i mart/start april til et spritnyt af slagsen med radarteknologi og LED-pærer. Skiftet til det nye system har medført bøvl med krydset, såsom meget lang ventetid på op mod seks minutter, hvilket Lokalavisen Favrskov tidligere har berettet om.

Nu har den så netop været gal igen. Og det er det, som har fået Ulstrup-borgerne til tasterne.

Er møgtræt af det

Fredag 29. maj gik signalet således i udu og måtte sidenhen slukkes helt for at få udbedret fejlen.

"Det er et asfaltfirma, som har gravet et kabel over nede ved banen," forklarer Bent Høgh Mahler, der er projektleder og ansvarlig for vejbelysning og signalanlæg i Favrskov Kommune.

Han erkender, at der har været indkøringsproblemer på lyssignalet, som er blevet rettet, men han påpeger, at det er blevet overvåget, og siden har kørt fejlfrit i 14 dage, indtil kablet så bliver gravet over 29. maj.

"Og den del er vi jo altså uforskyldt i. Derfor synes jeg heller ikke, at den megen kritik er helt rimelig. Jeg ved godt, at det er til stor irritation for borgerne, men jeg synes, at kritikken er skudt lidt over mål," siger han.

Kan du garantere, at lyssignalet nu kører uden fejl?"

"Nej, det kan jeg ikke. Men jeg kan garantere, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at informere og rette op, hvis det skulle være nødvendigt. Jeg er da også møgtræt af det her."

Publiceret 04 June 2020 14:00