Den nuværende årgang på Hadsten Højskole kunne 1. juni endelig vende tilbage til skolen og færdiggøre deres ophold. Foto: Hadsten Højskole

Den nuværende årgang på Hadsten Højskole kunne 1. juni endelig vende tilbage til skolen og færdiggøre deres ophold. Foto: Hadsten Højskole

Endelig er eleverne tilbage på Hadsten Højskole

Efter mere end elleve uger uden elever på Hadsten Højskole, kunne forårsholdet 1. juni igen flytte ind på deres værelser

HØJSKOLE Det nuværende elevhold på Hadsten Højskole måtte afbryde deres ophold 12. marts. Nu er de endelig vendt tilbage. Det glæder forstander Jacob Kjærsgaard Mortensen:

"Det har været en meget mærkelig periode her på højskolen, som alle andre steder. At stå med et fyldt elevhold den ene dag og en tom skole den næste – det var næsten ikke til at forstå. Samtidig har vi haft nogle unge mennesker, der i den grad har savnet højskolelivet og deres venner. Derfor glæder det mig også rigtig meget, at vi nu får en mulighed for at afslutte dette forår sammen med dem," udtaler han i en pressemeddelelse.

Myndighederne havde åbnet for, at højskolerne allerede fra 27. maj kunne åbne for elever. Dog åbnede Hadsten Højskole først 1. juni. Det som en konsekvens af, at lærerne var blevet pålagt at afholde ferie i denne uge, fordi højskolen har valgt at forlænge elevernes ophold med to uger, hvor lærerne ellers normalt ville afholde ferie.

Højskole på en ny måde

De to ugers ekstra ophold samt genåbningen, der sker en uge før den første udmelding fra regeringen, som lød på 8. juni, giver eleverne cirka en måneds højskoleophold tilbage.

De skal dog indstille sig på, at det ikke bliver højskole, helt som de plejer, skriver Hadsten Højskole i en pressemeddelelse. Der vil blandt andet ikke længere være mulighed for at invitere gæster til højskolen, ligesom eleverne ikke har mulighed for at tage hjem i løbet af de fire uger. Der vil også være klare restriktioner i forhold til færden udenfor skolens område. Alt sammen for at forhindre smittespredning.

Samtidig er alle elever blevet bedt om at blive testet for Covid-19, inden de kommer tilbage på skolen, for på den måde at minimere risikoen for, at elever skulle bringe smitten med til højskolen.

Publiceret 05 June 2020 16:00