Byrådsmedlem Morten Bang (V) står i spidsen for et undrende Venstre i Favrskov, der ikke helt forstår hvorfor flertallet vil lukke brandstationen i Hinnerup.

Byrådsmedlem Morten Bang (V) står i spidsen for et undrende Venstre i Favrskov, der ikke helt forstår hvorfor flertallet vil lukke brandstationen i Hinnerup.

Venstre skeptiske overfor rapporten der vil lukke station

Venstre undrer sig over, at brandfolk i Aarhus tilsyneladende kan nå hurtigere rundt i Hinnerup-området

Af
Kian Johansen

Brandstation "Det er en markant forringelse af hele beredskabet i Favrskov at lukke stationen i Hinnerup," mener Morten Bang (V).

Hele Venstres gruppe stemte imod beslutningen i byrådet og det er der flere grunde til.

Tallene 3, 4 og 8 blandt andet.

"Det siger sig selv, at hvis brandstationen i Lisbjerg 8 km væk sender et slukningstog 4 minutter før man kunne i Hinnerup, så er man 3 kilometer længere væk, end hvis slukningstoget kørte fra Hinnerup, hvor de frivillige brandfolk i gennemsnit kommer afsted på under 5 minutter," lyder det første forbehold fra Morten Bang, der selv er indsatsleder i politiet.

"Vi har fået fortalt, at brandstationen i Lisbjerg skal håndtere 450 udkald om året. Nu håndterer de tre stationer i Favrskov cirka 40 udkald hver. Hvad sker der, så hvis to brande opstår samtidig i Hinnerup-området. Det svarer til, at du før ikke kunne få hjælp 40 gange om året, nu kan du risikere, at det bliver 450 gange om året du ikke kan få assistance fra en nærliggende brandstation."

Højere pres på stationer

Og så kommer næste pointe.

"Og det vil jo også betyde et højere pres på stationerne i Hammel og Hadsten, at de skal dække ind, hvis Lisbjerg ikke kan nå udkanterne af Hinnerup i tide."

Og så er han uforstående overfor argumentet at det koster 1,7 millioner kroner at drive brandstationen i Hinnerup. Og at dem ville man kunne spare ved at give 1 million til at lade stationen i Lisbjerg. håndtere Hinnerup-området.

"Jeg vil vende det om. I min verden handler det om, at en god dækning bliver til en rigtig god dækning, hvis du betaler 1million kroner mere. Desuden er besparelsen for Favrskov ikke 1,7 millioner kroner, men 18,2 procent af beløbet, da vi deles om beredskabet med tre andre kommuner efter en fordelingsnøgle," lyder det.

Dermed er beløbet for Favrskovs vedkommende på kun 319.600 kroner.

"Jeg har hørt argumenter om, at vi har taget pengene fra de bløde hænder her i Favrskov, for at betale for beredskabet, men jeg mener godt, at vi kan give dette beløb for at få et beredskab der bunder i tryghed."

Beredskab er tryghed

Han tilføjer:

"Beredskab handler ikke kun om penge, men om beredskab der giver tryghed."

Venstres byrådsgruppe har stillet borgmesteren flere spørgsmål om sagen og forventer at få et svar senest i næste uge.

Publiceret 08 June 2020 16:21

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus