Nu kan du igen komme i vandet i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

Nu kan du igen komme i vandet i Hammel Idrætscenter. Foto: Michael Wulff

Godt nyt til vandhunde:

Hammels svømmehal åbner på fredag

Fra fredag morgen kan man nu igen svømme i Hammel Idrætscenter. Hinnerup-Badet arbejder på at åbne hurtigst muligt

Af
Christina S. Johansen

Svømmehal Har du hungret efter at kunne plaske i vand under corona-krisen, så er der nu godt nyt. På fredag slår svømmehallen i Hammel nemlig igen dørene op for offentligheden - svømmeklubben får allerede adgang fra onsdag.

"Vi er klar," lyder det kontante svar fra Peter Kjærgård, der er centerleder for Hammel Idrætscenter - herunder svømmehallen.

Det eneste, der lige mangler, er vandtemperaturen. Den har været skruet ned under nedlukningen, og det tager lidt tid at få den op.

Hvad med alle de skærpede krav. Er det til at overskue?

"Ja, jeg synes, at det er til at overkomme. Det kan vi sagtens håndtere. Undervejs har vi jo også haft en medarbejder til at gå og holde centret rent og kontrollere alting. Desuden forventer vi, at alle vores besøgende nu ved, hvordan de skal gebærde sig i forhold til coronavirus," siger Peter Kjærgård.

Er man en stor vandhund, kan man ligeledes glæde sig over nyheden om, at svømmehallen vil holde ekstra åbent hen over sommeren.

"Det havde vi egentlig allerede talt om - for at prøve noget nyt. Men nu er vi bare blevet endnu mere bekræftet i det," siger Peter Kjærgård, som fortæller, at der i svømmehallen må lukkes maksimalt 50 ind ad gangen - ligesom det er tilfældet for hver af idrætscentrets haller, som også åbner nu.

"Vi har åbnet for booking af hallerne mandag morgen og forventer interesse fra både fitness/motionsholdene, håndbold, bordtennis og badminton."

MELLEMN

I Hinnerup-Badet er man mandag middag ikke helt klar til at melde en endelig åbningsdag ud, men bademester Jørgen Mundt fortæller, at der er blevet skruet op for vandtemperaturen, og man arbejder hårdt på at få alt til at gå op, så man kan åbne hurtigst muligt.

"Vi skal holde tungen lige i munden, så vi sikrer, at vi overholder alle krav," siger han.

FAKTA

Retningslinjerne

Særlige retningslinjer for indendørs idrætsliv

 • Deltagerantallet skal styres, så man overholder gældende restriktioner for større forsamlinger. Kan eventuelt ske via inddeling af banearealer i felter.
 • Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning/aktiviteten mv. I det omfang der bruges fælles bolde eller andet udstyr bør de rengøres undervejs. I tilfælde hvor redskaber ikke meningsfuldt kan afsprittes løbende under aktiviteten afsprittes hænder.

Derudover særlige retningslinjer for svømning

 • Der må maksimalt være én udøver pr 4 kvadratmeter målt på vandets overflade.
 • Der bør være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
 • I det tilfælde skabsnøgler benyttes, stilles der krav til, at de udleveres og afleveres af medarbejdere, og at de sprittes af imellem hver bruger.
 • Antallet af gæster i forskellige bassiner, spa, sauna, dampbad samt ved ophold på bassinkanten overholder reglen om en meters afstand, dog to meter ved fysisk anstrengelse.
 • Al udstyr rengøres før og efter brug.
 • Antallet af gæster monitoreres løbende, så der sikres sikker afstand i bassiner og omklædningsrum.

Ekstra rengøring

 • Effektiv, synlig og tidsbestemt rengøring af alle håndtag på alle døre og diverse armaturer.
 • Effektiv, synlig og tidsbestemt rengøring af hallens/facilitetens gelændere, stiger, startskamler og bassinkant med desinfektionsmiddel af QAC-typen eller sprit beregnet herfor.
 • Effektiv, synlig og tidsbestemt rengøring af toiletter.
 • Afspritning af kontaktpunkter på skabe i omklædningsrum foretages efter hver bruger.
 • Der foretages rengøring af telefoner, radioer og kassesystem, som benyttes af skiftende medarbejdere.

Publiceret 08 June 2020 11:59