Et udklip af Facebook-siden 'Bevar brandstationen i Hinnerup'.

Et udklip af Facebook-siden 'Bevar brandstationen i Hinnerup'.

Brandfolk prøver at oplyse Hinnerup

Af
Kian Johansen

Brandstationen Langt over 1.200 personer har allerede nu tilmeldt sig en støtteside på Facebook, kaldet 'Bevar brandstationen i Hinnerup'.

Det er Martin Andersen fra Hinnerup, der selv er deltidsbrandmand på stationen i Hinnerup, der har oprettet den på vegne af samtlige 16 deltidsbrandfolk på brandstationen.

"Vi syntes alle, at det her ikke er på sin plads. Flere af tallene der står i rapporten stemmer ikke. Vi mener, at grundlaget for aftalen er lidt tynd," siger Martin Andersen.

Derfor har brandfolkene oprettet Facebook-siden for at informere om de rette tal og de faktiske forhold, forklarer han.

"I rapporten står der blandt andet noget om hastighed. Og vi mener at kunne bevise, at vi i gennemsnit faktisk er over et minut hurtigere i responstid, end der er opgivet i rapporten," lyder et eksempel.

"For et stykke tid siden nåede vi brandfolk fra Hinnerup hurtigt frem til 'Gnisten' (Rønbæk Fritidscenter, red.) og fik ret hurtigt slukket branden. Her havde blot to minutter ekstra haft en stor betydning for brandens udvikling. At to minutters ekstra ventetid kan betyde forskellen, mener vi er bevist," lyder det fra Martin Andersen.

Publiceret 09 June 2020 08:00

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus