Camilla Borregaard (V). Pressefoto

Camilla Borregaard (V). Pressefoto

Debat: Politikerne skal ikke blande sig i, hvad vi hedder

"Hvor meget skal vi blande os i hinandens liv? Hvor meget skal politikerne blande sig i vores liv?" Spørger Camilla Borregaard (V)

Af
Camilla Borregaard, medlem af Venstre Favrskov

Vestre Ringvej 18, 8370 Hadsten

DEBAT Jeg hedder Camilla. Hvad hedder du?

Vi er vidst så småt begyndt også at tale om andet end corona og om den svære tid vi i Danmark og resten af verden går igennem.

I hvert fald har Det Konservative Folkeparti lanceret en kampagne om ændring af navnelovgivningen. Det er et rigtig godt eksempel på forskellen mellem at have konservative eller liberale værdier.

Hvor meget skal vi blande os i hinandens liv? Hvor meget skal politikerne blande sig i vores liv? Konservative mener at navne som Diddedarling, Rasmusbailey og Smiley skal forbydes.

"Det er gået alt for vidt," skriver Det Konservative Folkeparti i deres kampagne.

Jeg må tilstå. Jeg bryder mig heller ikke om navne som ovenstående. Jeg synes også de er lidt skøre. Jeg er på det personlige plan, hvad det angår, ganske konservativ og elsker navne som Erik, Frederik og Caroline. Men, derfor må andre da godt synes, de mere utraditionelle navne er fede.

Folk må da fuldstændig selv om hvad de eller deres børn skal hedde. Det er ikke politikernes opgave at gøre sig til smagsdommere over! Bare fordi jeg ikke bryder mig om at høre heavy metal musik, skal jeg da ikke bestemme, om min nabo må høre det. Bare fordi jeg ikke bryder mig om øl, skal jeg ikke bestemme, om andre drikker det. Fortsæt selv listen.

Vi må have vores meninger, men vi bør ikke bestemme og trække vores meninger ned over hovedet på hinanden.

Publiceret 11 June 2020 13:00