På disse 1750 kvadratmeter mellem 'Hjulfabrikken' og T Hansen satser Jysk på at kunne etablere mindst 1.000 kvadratmeter butik, samt et tilhørende lager. Dronefoto: Michael Wulff

På disse 1750 kvadratmeter mellem 'Hjulfabrikken' og T Hansen satser Jysk på at kunne etablere mindst 1.000 kvadratmeter butik, samt et tilhørende lager. Dronefoto: Michael Wulff

Jysk på vej til Hadsten

Hvis lokalplan godkendes, så vil Jysk gerne indrette butik på Trelleborg-grund i Hadsten

Af
Kian Johansen

Jysk kommer til Hadsten.

Det bekræfter Rune Jungberg Pedersen, der er kommunikationsdirektør i Jysk.

"Jeg kan bekræfte, at Jysk er i spil til at rykke ind i Hadsten. Det sker selvfølgelig kun hvis lokalplanen bliver godkendt," lyder det.

I den kommende tid er der nemlig en ny lokalplan på vej for området, der i dag huser både Rema 1000, T Hansen, XL Byg Gadeberg, Jem & Fix og 'Hjulfabrikken' der både huser Løbeshop.dk og flere virksomheder der bor til leje i den tidligere Trelleborgs produktionsbygning.

"Vi er altid interesserede i nye vækstområder og det er Hadsten jo," siger han til Lokalavisen Favrskov.

Han kan ikke sige præcist hvor stor butik og lager bliver.

"Men i omegnen af 1.000 kvadratmeter butik og 750 kvadratmeter lager med et personalerum, " det lyder ikke helt urimeligt."

Ædring i loven gav mulighed

Lokalplanforslaget giver mulighed for mere butiksareal i området. Det gjorde en ændring af Planloven muligt for et par år siden, forklarer Henrik Jensen, der er plan-og byggechef i Favrskov Kommune.

Området ved Skanderborgvej i Hadaten blev sidste år lavet om fra et ’lokalcenter’ til et ’aflastningsområde’ i kommuneplanen. Den gamle betegnelse gav et maks. på 3.000 kvadratmeters butiksareal, mens der i aflastningsområdet må bygges op til 6.000 kvadratmeter butiksareal i området, forklarer Henrik Jensen.

Den nye lokalplan skal først i vedtages på et byrådsmøde 24. juni. Derefter bliver lokalplanforslaget sendt i seks ugers offentlig høring.

Jysk har førhen været interesseret i at ligge i Hadsten. Men tilbage i 2015 trak man sig, fordi Favrskov Kommune dengang ikke kunne give lov til 1.000 kvadratmeter butik og 400 kvadratmeter lager. Man kunne ifølge loven dengang kun tillade 1.000 kvadratmeter butik. Et planlagt 'sikringsrum' i kælderen på 400 kvadratmeter nåede aldrig at blive godkendt af beredskabsmyndighederne, før Jysk fortrød. Dengang fordi sagsbehandlingen efter deres mening trak for længe ud.

Publiceret 11 June 2020 11:51