Lokalavisen Favrskov tog et kig ind af vinduerne hos Snakbar. Der mangler en del småting, men stedet tager bestemt form. Foto: CSJ

Lokalavisen Favrskov tog et kig ind af vinduerne hos Snakbar. Der mangler en del småting, men stedet tager bestemt form. Foto: CSJ

Ny café i Hadsten:

Snakbar er klar med ny åbningsdato

Den skulle egentlig have været åbnet i april, men coronaen ville det anderledes. Nu åbner Snakbar i stedet i august

Af
Christina S. Johansen

Alt kørte på skinner, og åbningsdagen var på plads. Fredag 3. april skulle Snakbar, Hadstens nye café fra Røde Kors, slå dørene op med festivitas, men så nedlagde corona landet og satte arbejdet med Snakbar på pause. Ikke engang i "kulissen" er der blevet arbejdet med caféen.

"Der har været meget stille. Røde Kors bad fra central hold al aktivitet om at lukke, og så kunne det jo ikke nytte, at der af og til var liv i lokalerne," forklarer Linda Hedegaard, som er en del af styregruppen bag Snakbar.

Hun forklarer, at arbejdet nu er i fuld gang igen.

"Der forsvandt selvfølgelig lidt momentum. Det er ikke så underligt. Så vi skulle lige have pisket en stemning op igen - og den er altså ved at være pisket godt op," siger hun med et smil, før hun fortsætter med at forklare, at åbningsdatoen også er kommet på plads:

"Vi åbner stille og roligt fredag 7. august. Altså uden stor ståhej."

Åbningstiderne i caféen på Østergade 5 bliver derefter klokken 16-21 onsdag-fredag og søndag klokken 12-17.

Målrettet de unge

Frem mod åbningen er det mindre opgaver, som mangler at komme på plads, såsom ophængning af lamper og malerier samt at pynte med nipsting. Ligesom de frivillige i caféen bliver oplært som baristaer.

Der har været stor interesse for at hjælpe til i fobindelse med tilblivelsen af Snakbar:

"Vi har mærket stor interesse fra de lokale i forhold til at hjælpe med et eller andet - lige fra at ville gøre rent til at blive barista til at lave praktiske gøremål. Der er også mange forbipasserende, som spørger til åbningsfdatoen. Derfor tror jeg heller ikke, at det bliver svært at få kunder," siger Linda Hedegaard.

Kunderne er tiltænkt først og fremmest at være unge. Konceptet 'Snakbar' er nemlig målrettet dem.

"Vi vil gerne holde de unge her i byen, og de har ikke så mange andre steder at tage hen for at hygge sig. Desuden håber vi, at nogle af dem vil fatte interesse for Røde Kors og måske kunne finde på at blive frivillige," siger Linda Hedegaard og skynder sig at tilføje:

"Men alle andre mennesker er i den grad også velkomne i caféen, som jo også skal rumme Røde Kors' andre aktiviteter."

I caféen vil man kunne købe forskellige varme og kolde drikke, ligesom man vil kunne købe lidt let mad eller snacks, forklarer Linda Hedegaard:

"Vi må ikke selv producere mad, men vi må gerne servere mad, som kræver et minimum af tilberedelse. Derfor har vi lavet en aftale med Mester Jacob - om eksempelvis boller eller en rugbrødsplate med pålæg."

Publiceret 11 June 2020 11:00