Sonnich Nielsen oplever, at fælleskabet er blevet endnu bedre på vejen. Foto: Kian Johansen

Sonnich Nielsen oplever, at fælleskabet er blevet endnu bedre på vejen. Foto: Kian Johansen

Fejrer fællesskabet:

Sonnich hejser flaget hver dag i Corona-tiden

Siden første Corona-dag har Sonnich Nielsen hejst Dannebrog. Vi holder sammen på afstand, er budskabet

Af
Kian Johansen

Corona-fælleskab Hver morgen, og helst inden klokken 8.00 så træder Sonnich Nielsen på Tinghøjvej i Hadsten ud på græsplænen og hejser Dannebrog.

Det har han gjort siden midten af marts, et par dage efter at Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede Danmark ned.

"Jeg fik ideen af ham der Martin Godsk, der har oprettet Facebook-siden 'Flager for fællesskab på afstand!'," fortæller Sonnich Nielsen, der oplever at fællesskabet på vejen er blevet styrket gennem Corona-krisen, men også på grund af hans flagning.

Hver morgen, helst inden klokken 8.00 hejses flaget på Tinghøjvej i Hadsten. Foto: Kian Johansen

Hver morgen, helst inden klokken 8.00 hejses flaget på Tinghøjvej i Hadsten. Foto: Kian Johansen

Ikke hejst flag gav uro

"Naboen længere henne er også begyndt flage og flere af naboerne syntes det er hyggeligt, at jeg hejser Dannebrog hver dag. Så får vi os en snak over hækken og hjælper hinanden," siger han, mens hånden ryger i vejret til en hilsen til den unge mor med barnevogn for enden af vejen.

"Der var næsten opstandelse de to gange jeg ikke fik det gjort. Begge gange skulle jeg meget tidligt af sted og første gang, var der flere der ringede og spurgte om jeg var ok, siden flaget ikke var oppe. Så måtte jeg jo ringe rundt inden anden gang, så de ikke blev urolige, griner Sonnich Nielsen, der ser Dannebrog som et stærkt symbol.

"Flaget er majestætisk. Det viser, at vi holder sammen på afstand. Jeg har selv været ansat 39 år i det offentlige, og der bar vi Dannebrog med respekt hver dag," lyder det fra pensionisten, der dog arbejder en del timer om ugen i sit firma 1aid2u, han underviser i førstehjælp.

Og hvornår kommer flaget så ned.

"Joh, inden solnedgang klokken 21.45. Men hvis der er en god film i fjernsynet og jeg har smidt mig på , så afhænger det lidt af hvornår filmen slutter," storgriner Sonnich Nielsen.

Publiceret 13 June 2020 11:00