Beredskabsdirektør Morten Sønderby anbefalede at lade en ny station i Lisbjerg overtage brandsluknings-delen. Den plan er nu ændret. Arkivfoto: Michael Wulff

Beredskabsdirektør Morten Sønderby anbefalede at lade en ny station i Lisbjerg overtage brandsluknings-delen. Den plan er nu ændret. Arkivfoto: Michael Wulff

Beredskabsdirektør:

"Vi har hele tiden kun kigget efter ti minutters servicekrav"

Morten Sønderby havde fokus på at lade beredskabet rykke ud indenfor 10 minutter. Det er kravet. Men det er ikke et krav at ligge under, lyder det

Af
Kian Johansen

Brandstation "Der er ikke nogen byer i Beredskab og Sikkerhed, Randers – Favrskov – Djurslands dækningsområde der har lovkrav på under ti minutters udrykningstid. Derfor har vi ikke haft fokus på at undersøge det," lyder den korte forklaring fra Morten Sønderby, der er beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed, Randers – Favrskov – Djursland.

Flere af Favrskovs byrødder mener ellers, at de er blevet ført bag lyset i den rapport som beredskabsdirektøren har udarbejdet.

I den står der groft sagt to konklusioner ifølge Lokalavisens opfattelse: 1. Luk brandstationen i Hinnerup og spar penge, eller 2. På grund af ny lovgivning, skal den hurtigste station dække, så betal en million kroner ekstra for den service.

"Vi har haft fokus på at undersøge mulighederne indenfor alle fire kommuner og for at kigge på økonomien. Vi har haft et andet fokus, end det som politikerne nu har efterspurgt og fået nye data om. Vi har aldrig før opereret med sådan en detaljeringsgrad før. Det har vi selvfølgelig lært af. Men når fokus ligger på at overholde et servicekrav på 10 minutters udrykningstid, så har vi selvfølgelig ikke kigget på alt der lå under det," siger beredskabsdirektøren.

Han understreger. "Der skal ikke være tvivl om, at det aldrig har været hensigten at underkende brandfolkene i Hinnerups indsats."

Lokalavisen Favrskov har forsøgt at få svar på en del flere spørgsmål fra beredskabsdirektøren. Men han ønsker ikke at svare konkret på dem. Han henviser til, at han er embedsmand, der ikke kan udtale sig om alle forhold i sagen.

Publiceret 17 June 2020 15:00