Bruno Kiilerich fra Ulstrup MTBikers fortæller, at banen i Ulstrup er den største pump track i Østjylland - måske endda Midtjylland. Foto: CSJ

Bruno Kiilerich fra Ulstrup MTBikers fortæller, at banen i Ulstrup er den største pump track i Østjylland - måske endda Midtjylland. Foto: CSJ

Midtjyllands største pump track er færdig i Ulstrup

250 frivillige timer er lagt i cykelbane-projekt i Ulstrup

Af
Christina S. Johansen

Ulstrup Ihærdige ildsjæle har lagt hundredvis af frivillige timer i at lave Ulstrups nye pump track. I sidste uge kunne de så betragte det færdige værk og erklære cykelbanen for åben.

"Det har været præcis den børnemagnet, som jeg havde håbet.Banen er jo åben for alle, altid, så længe man er på cykel. Og jeg har set alt fra løbecykler til damecykler med cykelkurv, og BMX'ere. Det er så fedt at opleve. Nu må vi se, hvor mange, som vil komme udefra. Der er i hvert fald god snak i mountainbike-kredse," siger Bruno Kiilerich, som har været manden, der har drevet projektet frem - han fortsætter:

"Det er skidefedt, at det har kunnet lade sig gøre. At folk har villet bakke op om projektet ved at lægge frivillige timer i det, og at de lokale virksomheder har været så positive og har støttet med et beløb. Jeg tror, at de i høj grad anerkender, at hvis byen skal udvikle sig, så skal ildsjælene hjælpes."

En bunke jord forvandlet

Idéen til pump track'en, som er en bulet bane til cykler, opstod for mere end halvandet år siden. Bag ved byens outdoor-område lå nemlig en stor bunke jord, som oprindeligt blev gravet af i forbindelse med halbyggeri i Ulstrup. Bunken havde ligget urørt hen i årevis og var i mellemtiden blevet groet til med selvsåede træer.

"Når man er en del af cykelkredse, ved man godt, hvad sådan en bunke jord kan bruges til, hvis man skovler det rigtigt sammen," siger Bruno Kiilerich med et smil.

"For halvandet år siden fik vi så tilladelse til at måtte bruge området og tænkte, at sådan en pump track kunne vi godt lige selv lave. Vi låner en maskine, og så får vi lige det fikset. Så vi udjævnede og ryddede ud, men kunne så godt se, at det alligevel var en for

stor opgave for en flok frivillige, som også havde vores mountainbike-spor at vedligeholde," fortsætter Bruno Kiilerich.

Nemt at finde frivillige

På det tidspunkt indbød kommunen Ulstrup MTBikers til at være med i det, som Bruno Kiilerich kalder Favrskov Sporlaug med klubber fra Hammel, Hadsten og Hinnerup. Herigennem blev der mulighed for noget finansiering.

"Og så skulle jeg bare finde resten. Det var også derfor, at projektet lå stille i et års tid," siger Bruno Kiilerich.

Helt præcis fik klubben 125.000 til realisering af pump track'en, og skulle så selv finde 165.000 kroner. Det lykkedes og 'Falle's Sti- og Sporbyg' blev hyret - en specialist indenfor baner til mountainbike-sporten.

Samtidig forpligtede klubben sig til at lægge 150 frivillige timer, men det endte med at løbe op i 250 timer.

"Og det har faktisk været let at finde frivillige. Også folk, som ikke er en del af klubben, har hulpet til," siger Bruno Kiilerich, som tilføjer, at klubben vil lave en ordentlig indvielse, når vi er lidt mere på den anden side af corona.

Publiceret 22 June 2020 11:00