Bogen er udkommet på Peder Meyhoffs eget forlag Forlaget SøftenDal og kan købes gennem boghandlerne

Bogen er udkommet på Peder Meyhoffs eget forlag Forlaget SøftenDal og kan købes gennem boghandlerne

Peder Meyhoff står bag ny bog om sin slægt

En 104 sider lang bog er netop nu kommet på gaden fra Peder Meyhoff fra Hinnerup

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten Peder Meyhoff er klar med en ny bog, som skildrer hans families komplicerede bane mellem det danske, det tyske og det neutrale.

Det hele begyndte egentlig med, at han skulle lave et foredrag om netop dette, og der kunne han se, at han sagtens kunne lave et lille hæfte med sin slægtshistorie.

Men som jeg kom i gang, så synes jeg alligevel, at det er mere spændede end blot et hæfte," fortæller Peder Meyhoff, som derfor nu er endt op med en bog på 104 sider.

"

Bogen falder så meget passende sammen med 100-året for genforeningen, som jo var Sønderjyllands overgang fra tysk til dansk herredømme 15. juni 1920.

Fredeligt for det meste

Det, der fascinerede Peder Meyhoff ved sin families historie, var det meget komplicerede ved at bo i det sønderjyske dengang.

Mange ægteskaber var blandede - hvor den ene part var tysksindet og den anden dansksindet. For det meste, både i Meyhoff-slægten og i Sønderjylland som helhed, er det gået stille og roligt, men der var perioder, hvor de nationale spændinger slog gnister, og hvor de også påvirkede Meyhoff-slægten.

Da en folkeafstemning trak en grænse gennem Slesvig skilte det også familiemedlemmer fra hinanden. Det ramte også medlemmer af Meyhoff-slægten. Nogle valgte at flytte til Tyskland efter 1920, men langt de fleste blev boende – mange som danskere, og nogle som medlemmer af det tyske mindretal.

Bogen er udkommet på Peder Meyhoffs eget forlag Forlaget SøftenDal og kan købes gennem boghandlerne.

Publiceret 22 June 2020 16:00