Seks killinger blev efterladt i en bunke på kørebanen i Søften i oktober 2019. Foto: CSJ

Seks killinger blev efterladt i en bunke på kørebanen i Søften i oktober 2019. Foto: CSJ

Hader vi katte i Favrskov?

En lang række kattesager fra arkivet

Lokalavisen Favrskov er dykket ned i arkiverne for at finde tidligere katte-artikler frem. Ti gange over de seneste ti år har avisen skrevet om katte-sager. Den tiende er fra denne uge, hvor avisen fortæller om katten Pjuske, som er ramt af 27 hagl

Af
Christina S. Johansen

Juni 2020 Pjuske ramt af 27 hagl

En forhutlet, rød kat havde slået sig ned ved Mikael Stidsens lille landbrug i Hadbjerg. Katten så skidt ud, derfor eftersøgte han ejeren på Facebook. Det så Bonnie Hyldahl Nielsen fra Randers, som følte sympati for katten og fik den indfanget. Katten endte hos Dyrlægehuset i Randers, som er opsamlingssted for Dyrenes Beskyttelses afdeling i Hjallerup - kaldet 'Nordjyllands Internat og Pension'. Katten fik hurtigt klippet dens filtrede pels, da den havde besvær med at bevæge sig og havde ondt. Derfra gik turen til internatet i Hjallerup, hvor han blev døbt Pjuske. Her fandt stedets egen dyrlæge 27 hagl i kattens krop. De ti blev fjernet. Snart kommer Pjuske op til adoption.

Oktober 2019 Katte smidt i bunke på kørebanen

En lørdag aften bankede det på Nanna Maj Johansens dør i Søften. Uden for døren stod et ungt par fra Hammel med favnen fuld af seks killinger. Parret fortalte, at de netop var kørt forbi på vejen, der løber nær gården, hvor Nanna Maj Johansen bor. Her kørte de forbi seks killinger, som lå krøllet sammen i en bunke cirka 20 centimeter ude på selve kørebanen - uden kasse eller tæppe.

"De var stadig varme, rene og fine, så jeg tænker, at der lige er stoppet en bil, og så er killingerne ellers blevet hældt ud i en bunke," fortæller Nanna Maj Johansen.

September 2019 Kat aflivet trods øremærkning og chip

Lone Teglskovs kat Emil blev aflivet af en lokal beboer med hjælp fra en jæger, selvom katten var øremærket og chippet. Lone Teglskov havde efterlyst katten i lokalområdet i Foldby. En kvinde i Foldby fortalte, at hun havde fundet ham i sin stald. Hun havde kontaktet en jæger, der 'ikke mente at han var værd at samle på', og de aflivede ham. Kvinden, der fandt Emil siger, at katten var hårdt medtaget, virkede udsultet, og knap havde kræfter til at mjave.

Juli 2019 Kattekillinger dumpet fra kørende bil

Nær T-krydset Skanderborgvej/Hammelvej i Hammel så en bilist, at den forankørende sølvgrå stationcar smed flere kattekillinger ud af bilruden, mens bilen var i fart.

"Jeg går helt i baglås. Sidder de og smider kattekillinger ud af vinduet? Ja, det gør de, og jeg kommer til at ramme den sorte kattekilling," fortæller Anni Bülow.

December 2017 Kat fanget i rævesaks

Katten Benny blev fundet med en rævesaks om benet tre uger efter, den på usædvanlig vis var forsvundet fra sin familie. Benny blev fundet i vejkanten i landsbyen Vrangstrup med rævesaksen fastspændt om benet. Han blev bragt til dyrlægen, men stod ikke til at redde.

Marts 2016 Katte dyppet i olie

Camilla Sørensen fra Teglvænget i Hammel havde fem gange oplevet, at familiens to katte var kommet hjem, ildelugtende og sølet ind i olie. Noget som kattene ikke havde påført sig selv, mente hun.

Første gang skete ti år tidligere, da en hunkat kom hjem sølet til i dieselolie. Andre gange var det været noget transparent træbeskyttelse/olie, vurderede kvinden. Værst gik det for katten Milo, som måtte aflives.

Juli 2015 Skjøds katte forsvinder om natten

Gennem et år var mange katte forsvundet på mystisk vis i Skjød. Blandt andet forsvandt et kuld killinger, der stadig ammede. Og inden for den seneste måned var både mor og datter med en uges mellemrum forsvundet. Men mange flere tilfælde af forsvundne katte kunne der berettes om.

Juli 2014 Jæger sigtet for at skyde huskat

En kat blev anskudt i et villakvarter i Thorsø. Kattens ejer fandt katten såret af hagl i bagpartiet og tog til dyrlæge, hvor den blev aflivet. Gennem rygter fandt katteejeren frem til en 64-årig mand, som stille og roligt erkendte, at det var ham, som havde skudt. "Han troede, det var en vildkat, men han må ikke drive jagt i et villakvarter," sagde lokalbetjent Arne Knudsen.

Maj 2011 Kat malet blå

En katteejer i Hammel oplevede, at hendes kat kom hjem helt oversprøjtet med en blå farve. Katteejeren vaskede katten flere gange, men farven var stadig på kattens hud. Katteejeren var godt klar over, at en kat somme tider kan være til gene for andre, og hun havde også forståelse for, at man forsøger at jage den væk, men denne opførsel kaldte hun for dyremishandling.

Juni 2010 Kat fik fjernet pelsen

Den normalt langhårede kat Flipper forsvandt i 17 dage fra sin familie på Algade i Grundfør. Da den fire år gamle hankat vendte tilbage til mor, far og to døtre opdagede de, at han var iført et fremmed halsbånd, og til familiens store overraskelse var hans flotte, langhårede pels fjernet med en trimmer. "Flipper har tydelige øretatoveringer i hvert øre, så det bør være tydeligt for enhver, at denne kat har en ejer, som endda kan findes via internettet," sagde ejeren til Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 24 June 2020 11:00