Borgmester Nils Borring skærer for, mens formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher ser på. Kagens ordlyd er:

Borgmester Nils Borring skærer for, mens formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher ser på. Kagens ordlyd er: "Favrskov -Danmarks mest erhvervsvenlige kommune 2020".Foto: Kian Johansen

Lutter lagkage:

Favrskov er landets mest erhvervsvenlige kommune

Favrskov fik førstepladsen i Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenlighed. Det blev fejret med lagkage og taler

Af
Kian Johansen

Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenlighed er netop offentliggjort. Og det betyder gode nyheder for Favrskov Kommune, der er blevet nummer et i undersøgelsen. Og det blev markeret en tidlig morgenstund i erhvervsområdet i Søften, på Omega 9, hvor der aktuelt opføres et kombineret lager- og kontorbyggeri. HPH Totalbyg A/S er hovedentreprenør og bygherren er FB Trading.

Størstedelen af de fremmødte var kommunens ansatte, der har en stor del af æren for, at den samlede sum i Dansk Byggeris årlige undersøgelse endte med at give Favrskov førstepladsen.

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher havde ros med til Favrskov Kommune. Foto: Kian Johansen

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher havde ros med til Favrskov Kommune. Foto: Kian Johansen

Hurtig respons

Da Dansk Byggeri begyndte at lave analysen i 2012, lå Favrskov på en 61. plads. I 2018 lå Favrskov samlet nummer 7, i 2019 nummer 20 og nu nummer 1 i 2020. HPH Totalbyg flyttede selv til Favrskov for fem år siden og ifølge Jacob Westergreen har Favrskov fat i en del rigtige ting. "Først og fremmest overholder kommunen aftalerne, man kan stole på at byggesagsbehandlingen er afsluttet og man kan komme i gang. Og de lytter til én, når man ringer."

Hans firma laver halbyggerier over hele landet, både til landbruget, idrætshaller og til erhvervsbyggeri.

"Jeg vil bare sige, at der stadig er kommuner, hvor byggesagsbehandlingen er langsom og servicen fra kommunens side er meget lavere end i Favrskov. Favrskov gør det godt."

Indledende snak

Ifølge Mogens Kjeldsen, der er chefkonsulent for erhvervsbyggeri i Favrskov Kommune, så tager man en indledende snak med virksomheder der ønsker at bygge, eller udvide i Favrskov og den snak giver pote i resten af byggesagsforløbet.

Og så tæller det med, at man i 2017 ansatte to ekstra byggesagsbehandlere i Favrskov.

"Det går stærkt, for et par dage siden kunne vi fortælle, at byggesagsbehandlingen er på et gennemsnit 21 dage. Den er lige faldet til 20 dage," afslørede Nils Borring under sin tale, hvor han takkede for æren til formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Ifølge formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, kommer det ikke som en overraskelse at Favrskov blev nummer 1.

Ifølge formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, kommer det ikke som en overraskelse at Favrskov blev nummer 1. "Vi har altid haft et godt samarbejde med Favrskov og de har hele tiden lagt flere lag på, for hvert år," lyder det. Foto: Kian Johansen

"Favrskov har gjort det rigtig godt i flere år. Og jeg har længe sagt, at Favrskov lå tæt på førstepladsen," fortæller Michael Ancher til Lokalavisen.

"Det er en flot placering og jeg er helt sikker på, at Favrskov vil ligge i top ti i mange år endnu," lød de pæne ord inden han også holdt en tale, hvor han roste Favrskov.

"Ja nu har jeg jo taget turen til Billund de sidste par år, så set i det lys, så har Favrskov virkelig klaret det godt," sagde han blandt andet.

Nils Borring understregede at det har været hårdt arbejde at optimere tingene.

Sådan ser plaketten ud. Den blev overrakt til Favrskov Kommune. Foto: Kian Johansen

Sådan ser plaketten ud. Den blev overrakt til Favrskov Kommune. Foto: Kian Johansen

"Analysen viser, at vi klarer os godt på de fleste parametre, og vi lykkes, fordi erhvervslivet samarbejder med os. Det vil jeg gerne kvittere for. Vi har en stærk dialog med virksomhederne, og vi lytter intenst, når der kommer ønsker om ting, vi måske kunne gøre anderledes. Den åbne dialog har stor betydning, og den vil vi holde fast i."

"Jeg har aldrig talt med så mange journalister siden nyheden kom ud i går. Det er en dejlig nyhed for Favrskov," sagde Nils Borring blandt andet. Foto: Kian Johansen

Publiceret 24 June 2020 06:00