Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Smittestop-app er nu klar til brug

Med Smittestop-appen kan man nemt give besked til andre brugere af appen, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv med coronavirus

Corona En ny app kaldet 'Smittestop' kan nu downloades og bruges af danskere, der ønsker et digitalt værktøj til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med covid-19. Det er helt frivilligt, om man ønsker at downloade og bruge app'en.

Med Smittestop-appen kan man nemt give besked til andre brugere af appen, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv med coronavirus. Til forskel fra anden smitteopsporing kan man i appen give besked til personer, som du ikke kender, og som du derfor ikke på anden vis kan advare om, at de muligvis har været udsat for smitterisiko, så de kan blive testet.

Hvis man i appen får besked om at have været tæt på en person, der er testet positiv, skal man følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til nære kontakter og blandt andet blive hjemme og blive testet hurtigst muligt.

'Smittestop' er udviklet af Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany.

Man kan læse mere om appen på smittestop.dk, ligesom app'en kan downloades i både App Store og Google Play.

csj

Publiceret 25 June 2020 13:00