Kristoffer Merrild (S). Pressefoto

Kristoffer Merrild (S). Pressefoto

Debat:

Lad os huske at støtte lokalt

"Vi skal ikke falde for fristelsen til at lægge vores handel i Århus eller Randers på trods af deres storcentre," mener Kristoffer Merrild fra DSU Favrskov

Af
Af Kristoffer Merrild, DSU Favrskov

Kildevangen 8, Hinnerup

DEBAT Jeg er opvokset i et lille samfund, hvor vi vidste, at kun ved at stå sammen omkring det lokale, ville vi undgå at blive rendt over ende. Vi handlede i Brugsen, for at den ikke skulle forsvinde. På samme måde stod vi i byen sammen om at oprette en ny skole, da den lokale blev lukket.

De oplevelser har sat sig i mit DNA, og derfor har jeg en stille appel: Lad os fortsat huske at støtte op omkring det, vi vil beholde.

Når der skal handles dagligvarer, bør vi tænke lokalt. Vi skal ikke falde for fristelsen til at lægge vores handel i Århus eller Randers på trods af deres storcentre. Det kan tage lokale muligheder fra os på sigt. De lokale indkøb skal vi også huske, når vi bestiller blomster til konen, køber fødselsdagsgave til svogeren, eller når der skal handles ny cykel.

Regeringen har åbnet for feriepengene, og da den ikke står på store udlandseventyr denne sommer, kan vi i stedet tænke over, hvordan vi kan skabe gode oplevelser her i det nære. Jeg er sikker på, vi hos os skal have lokal sushi lidt oftere end normalt, vaske bilen lidt mere, end vi plejer, og ikke mindst blande lidt større poser bland-selv-slik. Nethandel er både bekvemt og sikkert i den her tid, men hvis vi alle bliver ved med at have det lokale in mente, når vi skal handle, sikrer vi, at det lokale handelsliv står stærkere, både når de overvejer at ansætte en ny ungarbejder, eller om butikkens udbud skal udvides.

Selvfølgelig er der ting, vi bliver nødt til at købe udefra, men hvis vi husker det lokale byggemarked, iskiosk eller boghandler, så beholder vi det til på den anden side af den her krise.

Vi har længe stået sammen hver for sig. Den næste tid skal vi blive ved med at stå sammen for at sikre det lokale handelsliv.

Publiceret 25 June 2020 16:00