Iben Albeck på 29 år bliver indsat 28. juni klokken 9.30 i Haldum Kirke og klokken 11.00 i Søften. Indsættelsen bliver livestreamet.

Iben Albeck på 29 år bliver indsat 28. juni klokken 9.30 i Haldum Kirke og klokken 11.00 i Søften. Indsættelsen bliver livestreamet.

Fem kirker får ny dele-præst:

Iben Albeck får sit første embede

Den nye præst Iben Albeck skal især formidle kontakt til områdets mange nytilflyttere - og netop dette glæder hun sig til

Af
Christina S. Johansen

Kirkeliv Kirkerne i Grundfør, Haldum, Vitten, Søften og Foldby får ny præst 1. juli - og hun glæder sig enormt.

"Det er jo mit første embede, så jeg glæder mig virkelig til at komme i gang og møde alle områdets personer," fortæller 29-årige Iben Albeck, som er nyuddannet fra Pastoralseminariet i Aarhus.

Hun er oprindeligt fra Aalborg, men bor i dag i Viby med sin mand Steffan og sin 2-årige søn Frederik. Og her bliver de boende, da stillingen er uden bolig.

Vil vise hvad kirken kan

Den nye stilling er delt ligeligt mellem 'Kirkerne i Hinnerup' - som dækker over Grundfør, Haldum og Vitten - og så Søften og Foldby.

Iben Albeck vil derfor sidde halvdelen af tiden på sit kontor i Søften og halvdelen i Grundfør.

"Jeg synes, at det er en interessant stilling, som her er blevet oprettet. Man har kunnet se, at området her går fra at være landsby til mere at være forstad, og der kommer mange nye tilflyttere til - især børnefamilier. Jeg synes, at det er spændede at skulle vise dem, hvad kirken kan, for den kan jo en hel masse," siger Iben Albeck.

Nærværende og relevant

Som præst vil man kunne forvente sig, at Iben Albeck er nærværende.

"Både i aktiviteterne og i mødet med det enkelte menneske," siger hun og fortsætter:

"Og så vil jeg gøre mit allerbedste for at gøre kirken og kristendommen relevant for den enkelte i forhold til samtiden."

Iben Albeck blev egentlig færdig med teologistudiet allerede i 2017, men har siden været en tur i Boston, hvor manden fik arbejde. Her fik hun selv job i en luthersk ungdomskirke, hvor hun blev en masse erfaringer rigere omkring en helt anden kirkekultur. De seneste år er desuden gået med barsel og så selvfølgelig pastoralseminariet.

Fuld enighed

Formanden for Hinnerup Menighedsråd, Bent Engelbrecht, forklarer, at der var fuld enighed blandt alle kirkernes i alt 26 menighedsrådsmedlemmer om ansættelsen af Iben Albeck.

"Hun var den bedste ansøger til jobbet i forhold til det, vi gerne vil have. Vi tror på, at hun har den rette personlighed til at kunne formidle kontakt til de mange yngre nytilflyttere i området, og så har hun et sprog og en viden, som er meget omfattende," siger han.

Publiceret 26 June 2020 11:00