"Man 'brænder' da ikke bøger," skriver Chris Sørensen fra Hinnerup. Indsendt foto

Debat:

Man brænder da ikke bøger

"Det piner mig at komme på den lokale genbrugsstation i Hinnerup, hvor én af affaldscontainerne nu simpelthen er reserveret til bøger," siger Chris Sørensen fra Hinnerup

Af
Chris Sørensen

Humlehaven 26

8382 Hinnerup

Debat I vore dage er det ikke usædvanligt at komme i hjem uden reoler og bøger. Det behøver ikke nødvendigvis betyde, at her læser man ikke. Der er bl.a. bibliotekets e-reolen ligesom de fleste nyudgivelser i dag fås som e-bøger.

Men vi er nu stadig mange, der holder af at sidde med en god bog og forsvinde et eller andet sted hen.

Og det piner mig at komme på den lokale genbrugsstation i Hinnerup, hvor én af affaldscontainerne nu simpelthen er reserveret til..... ja bøger.

Jeg forsøgte at tiltuske mig en fra dyngen forleden, men blev opdaget, for man må som bekendt ikke klunse i affaldscontainerne. Det må man bare ikke.

De brænder dog ikke bøgerne, blev jeg belært om. Bøger er papir, og papir kan genbruges. Så vidt så godt.

Når man spørger de ansvarlige, får man automatsvaret, at der ikke kan skelnes mellem de forskellige typer containeraffald, så hold fingrene væk.

Jeg kunne nu godt tænke mig, man gjorde en undtagelse.

I stedet for at folk bare læsser deres gamle bøger ned i en container, kunne man i stedet opstille en genbrugscontainer med en masse reoler, hvor så f.eks. Kirkens Korshær, der har en fin, velordnet bogafdeling på Læsøvej, kunne plukke, hvad der kunne være salg i, mens resten så kan gå til genbrugspapir.

Og hvis Kirkens Korshær synes, det er en god idé og kan få lov, skal de bare sige til, hvis de mangler en hånd til projektet.

For man 'brænder' da ikke bøger.

Publiceret 29 June 2020 09:00